La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça jugarà contra el City i el seu quadre és el més dur

- CARLOS RUIZ

Després de la senzilla eliminatòr­ia de vuitens de final contra el Fortuna Hjørring danès, a qui van escombrar tant a l’anada com a la tornada (4-0 i 0-5), el Barça femení s’enfrontarà al Manchester City als quarts de final de la Champions League, un rival molt més perillós que els últims anys ha incrementa­t el nivell amb la incorporac­ió de jugadores de talla mundial. El sorteig celebrat ahir a Nyon va deixar marcats els encreuamen­ts tant de quarts com de semifinals, en què les blaugrana, en cas que passin, s’enfrontara­n al vencedor de l’eliminatòr­ia entre el temible Olympique de Lió, vigent campió, i el PSG, que encara té pendent el partit de tornada de vuitens contra l’Sparta de Praga, per bé que està virtualmen­t classifica­t gràcies al 5-0 de l’anada. A més del City, els dos equips francesos a l’horitzó, sempre que les txeques no facin una remuntada sense precedents, dibuixen un camí molt complicat a la competició europea per al Barça. Les futboliste­s entrenades per Lluís Cortés jugaran com a locals el partit d’anada, el 23 o 24 de març, però en principi no es disputarà a l’estadi Johan Cruyff a causa de les restriccio­ns d’entrada de ciutadans anglesos a Espanya a causa de la soca britànica de la covid. De moment no se sap quin país acollirà el primer assalt entre angleses i catalanes. Una setmana després, el 31 de març o l’1 d’abril, el desenllaç de l’eliminatòr­ia tindrà lloc a l’Academy Stadium de Manchester. Es tracta del primer duel oficial entre el Barça i el City, que abans únicament s’havien enfrontat en un amistós l’agost del 2018, que va acabar amb victòria skyblue en territori anglès (2-0). El City disposa de futboliste­s temibles com les laterals Lucy Bronze, actual The Best, i Alex Greenwood, la golejadora Ellen White o Rose Lavelle i Abby Dahlkemper, campiones del món amb els Estats Units. Les citizens, que en l’eliminatòr­ia anterior davant la Fiorentina

van resoldre sense problemes la classifica­ció (amb un global de 8-0), destaquen pel seu joc perillós per les bandes, que és la seva arma principal per arribar al gol.

La millor classifica­ció de les de Manchester a la Champions va ser en les temporades 20162017 i 2017-2018, quan van caure a les semifinals contra el Lió, també botxí del Barça a la seva única final, el curs 2018-2019.

La resta del quadre de quarts de final el van completar els duels entre el Chelsea i el Wolfsburg i el Bayern de Munic contra el Rosengård suec, que malgrat ser l’equip de menys entitat manté l’esperança de disputar la final al seu país, concretame­nt a Göteborg, el 16 de maig.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain