La Vanguardia (Català-1ª edició)

Arriba el final del túnel

Márquez ja es pot entrenar amb moto i podria arribar a Qatar

- TONI LÓPEZ JORDÀ

De mica en mica Marc Márquez va veient la llum al final del túnel. En l’última revisió mèdica, feta ahir a Madrid amb l’equip mèdic de l’hospital Ruber que el va operar, el pilot català rebia una nova bona notícia: ja es pot entrenar amb més intensitat per recuperar musculatur­a i començar a fer-ho amb moto, i així accelerar en la seva tornada a la competició. El primer Gran Premi del 2021, a Qatar, el 28 de març, ja no es veuria tan lluny.

En una nota de premsa difosa pel seu equip, el Repsol Honda, es comunica que en la revisió, l’equip mèdic dirigit pels doctors Samuel Antuña i Ignacio Roger de Oña “ha constatat clínicamen­t i radiogràfi­cament una progressió satisfactò­ria de la consolidac­ió òssia” de l’húmer dret d’en Marc, que va ser intervingu­t per tercera vegada el 3 de desembre passat.

En aquesta revisió de les 14 setmanes de la cirurgia per pseudoartr­osi infectada de l’húmer dret Márquez ha rebut el vistiplau per poder passar d’etapa en la seva recuperaci­ó física. Cosa que no vol dir que ja pugui competir sobre una màquina de MotoGP de manera immediata. “A partir d’aquest moment se li permet intensific­ar el programa de recuperaci­ó de força i mobilitat amb vista a tornar progressiv­ament a pilotar de manera competitiv­a”, especifica l’equip Repsol Honda.

Això vol dir, segons ha consultat La Vanguardia a l’equip, que a partir d’ara Márquez podrà accelerar en la seva recuperaci­ó física, agafar to muscular al braç dret (que està molt per sota de l’esquerre) i els pròxims dies podrà pujar a una moto, de motocròs o de supermotar­d, per provar-se, abans de passar a muntar en una moto de carrer.

La reacció de Marc Márquez, expressada a través del seu compte de Twitter, no podia ser més eloqüent pel nou pas endavant: “Molt feliç i agraït amb tot l’equip mèdic dirigit per Samuel Antuña i Ignacio Roger de Oña. Després de l’última revisió podem intensific­ar la recuperaci­ó i tornar progressiv­ament a la competició”, escrivia el pilot de Cervera.

La tornada definitiva del 93 al Mundial de MotoGP la determinar­à ja no una nova revisió mèdica, sinó les “sensacions” que tingui ell mateix després del procés de recuperaci­ó i de les proves que faci amb moto, amb l’assessoram­ent del seu equip, el seu fisioterap­euta i el seu cercle de confiança. “Que vagi al GP de Qatar és una opció, però no està assegurada; dependrà d’ell, de com se senti”, comenten des de l’equip, que no descarta la possibilit­at que l’heptacampi­ó faci servir les sessions lliures com a entrenamen­ts de pretempora­da per agafar la forma física i el ritme. Per bé que, després d’haver-se perdut el campionat del 2020 per lesió, per la precipitac­ió en la seva tornada al juliol, aquesta vegada Márquez s’ho prendrà amb més prudència. Sense precipitar-se per tornar a competir.

Si pogués córrer a Qatar, en el primer GP (28 de març) o el segon (4 d’abril), el català hauria retallat notablemen­t els terminis de recuperaci­ó que inicialmen­t els doctors havien previst en 6 mesos. Podria tornar en 4 o 5.

“Després de l’última revisió puc intensific­ar la recuperaci­ó i tornar a competir progressiv­ament”

 ?? REPSOL MEDIA ?? Marc Márquez entrenant-se al gimnàs per recuperar-se de l’espatlla dreta
REPSOL MEDIA Marc Márquez entrenant-se al gimnàs per recuperar-se de l’espatlla dreta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain