La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pimes i autònoms rebran entre 3.000 i 200.000 euros en ajuts

L’Estat transferir­à els fons a les comunitats autònomes d’aquí 40 dies

- PILAR BLÁZQUEZ

Els autònoms i les pimes que puguin justificar l’impacte de la pandèmia de la covid en els seus comptes de resultats podran accedir a ajuts directes no reemborsab­les que van dels 3.000 als 200.000 euros, segons es recull en el reial decret llei de mesures extraordin­àries que va aprovar ahir el Consell de Ministres, reunit en convocatòr­ia extraordin­ària.

Més de mig mes després que el president del Govern espanyol anunciés al Congrés dels Diputats un paquet d’ajuts d’11.000 milions per a pimes i autònoms, després de mesos de reclamacio­ns per part dels empresaris i friccions amb els socis de Podem, els ministeris d’Economia i Hisenda han formalitza­t aquells ajuts.

“L’allargamen­t de la crisi sanitària

RECEPTORS D’AJUTS No es podran repartir dividends ni apujar el sou dels directius durant dos anys

i els efectes en l’economia de les mesures adoptades per frenar la seva expansió fan necessari aprovar nous ajuts per reforçar la solvència i evitar un deterioram­ent patrimonia­l d’empreses viables. El nostre objectiu és evitar que la covid tingui un impacte estructura­l en la nostra economia”, reconeixia la vicepresid­enta i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, en la compareixe­nça posterior al Consell de Ministres.

La mesura més destacada, pel fet de ser la més sol·licitada pels empresaris, és que el Govern central ha accedit a concedir ajuts directes. En realitat, la majoria dels fons del pla, 7.000 milions d’euros, es canalitzar­an per aquesta via.

 ??  ?? Les ministres María Jesús Montero i Nadia Calviño entrant ahir a la sala de premsa després del Consell de Ministres
Les ministres María Jesús Montero i Nadia Calviño entrant ahir a la sala de premsa després del Consell de Ministres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain