La Vanguardia (Català-1ª edició)

La gestió de les crisis de Múrcia i Madrid torna a dividir el PP

-

del 4 de maig en pugui sortir un govern d’Isabel Díaz Ayuso, encara que sigui en minoria, però amb prou representa­ció perquè l’esquerra no pugui constituir un govern alternatiu. Si és així, els populars consultats creuen que no necessària­ment han de caure a les mans del partit de Santiago Abascal,

perquè serà aquest partit d’extrema dreta el que haurà de decidir si dona el vot a Díaz Ayuso o, amb les seves exigències d’entrar al govern o de mesures concretes, faci inviable un acord i permeti que pugui governar l’esquerra, és a dir, el PSOE amb Més Madrid o amb Podem, una cosa que els votants de Vox, asseguren al Partit Popular, no perdonaran mai a Abascal.

Una situació de força que li pot sortir bé a Gènova, asseguren altres sectors del PP, que poden veure com el govern madrileny deixa de dependre d’Ignacio Aguado, que de vegades semblava més l’oposició a Díaz Ayuso que no pas el seu vicepresid­ent. Amb tot, aquests sectors consideren “una irresponsa­bilitat” provocar eleccions en aquests moments, quan encara cal fer front a una pandèmia. I fer-ho com a reacció al que ha passat a Múrcia, “una cosa visceral”, el que no s’ha de fer la política.

En aquest sector, en què enquadren presidents autonòmics com Alberto Núñez Feijóo, Juanma Moreno i Alfonso Fernández Mañueco, consideren que amb la reacció a la moció de censura a Múrcia es van posar en perill els governs d’Andalusia i de Castella i Lleó a canvi d’un resultat incert a Madrid que debilita el partit, atès que si perd la Comunitat l’únic que es fa és donar ales al PSOE.

No només això: el mateix sector del Partit Popular considera que el contraatac a la moció de Múrcia, amb la captació de tres diputats de Cs que la fan fracassar, va tornar a posar en perill les altres dues comunitats autònomes on governa el PP, sense que a ningú de la direcció nacional li importés, subratllen les fonts consultade­s, que estan convençude­s que si li surt bé a Casado i a García Egea ho vendran com una jugada mestra, tot i que continuara­n pensant que és una irresponsa­bilitat.

Els fets d’aquesta última setmana no han fet més que accentuar la concepció diferent que tenen del partit i de la política els dos sectors de la formació popular.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain