La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mantenir-se i cobrir despeses en espera de dies millors

- Coure. Bardeni.

tampoc no és fàcil fer-se un lloc.

Com ells, Jordi Vilà ha treballat moltíssim des del principi de la pandèmia, primer amb un encertat delivery, després amb la seva botiga de cuina per emportar i amb els seus restaurant­s Al Kostat i Alkimia. Aquest xef va decidir fa temps complement­ar la seva proposta d’alta cuina de l’Alkimia amb una de més assequible que connectés amb la clientela local. Ell, com els citats anteriorme­nt, són el model en què es miren molts dels que en aquests temps tenen la valentia d’obrir nous negocis en una línia semblant. “El que ens uneix a aquesta sèrie de xefs com Rafa Peña, Albert Ventura, Raurich o Romero i tots els altres és que fem alta cuina per al dia a dia. Perquè hi ha una cuina per a l’excepciona­litat, com en el meu cas és la de l’Alkimia, però n’hi ha una altra amb un concepte de més senzillesa, molt cuidada i amb el millor producte que ens podem permetre, pensada per a cada dia”.

Des de fa un any les condicions, explica, no són favorables per a ningú que es dediqui a aquest sector, “però jo veig que aquella idea que em vaig plantejar fa anys, no improvisan­t sinó com a fruit d’una llarga experiènci­a, va ser un encert”. Igual com ells, cases com el Capet, La Gormanda, el Monocrom, el Pervers, el Bambarol, L’Artesana, el Bar Omar i tants d’altres són referents per als que es continuen sumant a l’oferta d’una cuina ben feta que no està pensada per als dies excepciona­ls.

I a les que segueixen petits negocis que han anat obrint en aquesta època complicada, com ara el Taberna Noroeste, el Perro Verde, l’Animic, l’Amaica, l’Avenir o l’esmentat Maleducat, que estan triomfant.

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Montbar Diputació, 220. De les seves cuines se n’ocupen dos excaps de cuina d’El Barri
Dos Pebrots
Dr. Dou, 19. L’aposta de Raurich i Tamae Imachi és d’una gran originalit­at
ANA JIMÉNEZ Montbar Diputació, 220. De les seves cuines se n’ocupen dos excaps de cuina d’El Barri Dos Pebrots Dr. Dou, 19. L’aposta de Raurich i Tamae Imachi és d’una gran originalit­at
 ??  ?? Passatge Marimon, 20. El xef Albert Ventura en un dels menjadors del seu local
València, 454. Dani Lechuga amb una de les hamburgues­es que prepara al local
Passatge Marimon, 20. El xef Albert Ventura en un dels menjadors del seu local València, 454. Dani Lechuga amb una de les hamburgues­es que prepara al local
 ?? MANÉ ESPINOSA JORDI PLAY ??
MANÉ ESPINOSA JORDI PLAY
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain