La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mor un jove de 25 anys que anava en patinet en un accident de trànsit

- REDACCIÓ

L’Ajuntament de Barcelona va informar ahir a través d’un comunicat de la mort d’un jove de 25 anys que divendres passat va patir un accident de trànsit, en què també va estar implicat un taxi, mentre circulava amb un patinet elèctric.

Segons van explicar ahir fonts municipals els fets van tenir lloc poc abans de les 21 hores a la cruïlla del carrer Ausiàs Marc i el passeig Sant Joan, en ple districte de l’Eixample. Després de la col·lisió del conductor del patinet i el taxi, el jove va resultar greument ferit. Fins al lloc dels fets es van traslladar diverses unitats del Sistema d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM), que després d’una primera atenció van optar per traslladar el jove a un centre hospitalar­i, on ha mort “a conseqüènc­ia de les greus ferides” sofertes en l’accident de divendres. Agents de la unitat d’investigac­ió i prevenció de l’accidental­itat de la Guàrdia Urbana s’han fet càrrec de les indagacion­s que tenen per objectiu aclarir les circumstàn­cies que van envoltar al tràgic accident. L’Ajuntament va lamentar ahir la mort del jove, va traslladar el seu condol a la família i amics alhora que es va reafirmar en el seu compromís de reduir les víctimes mortals en accidents de trànsit.

La d’aquest jove és la segona víctima mortal a la ciutat de Barcelona en accident de trànsit des que va començar l’any, després que l’1 de març un menor de 14 anys morís després de ser atropellat a la cruïlla del passeig de la Bonanova i el carrer d’Iradier.

La tendència a l’alça de l’accidental­itat dels patinets o de qualsevol altre vehicle de mobilitat personal preocupa l’Ajuntament.

L’any passat, malgrat el confinamen­t i les restriccio­ns de mobilitat, els accidents en què va ser present un patinet elèctric van ser els únics que van pujar respecte a l’any 2019, si bé cal tenir en compte que es tracta d’un mitjà de transport que cada vegada té més partidaris i que, a més, també ha crescut a causa de la pandèmia, com a alternativ­a a l’ús del transport públic. En aquest sentit, l’ús de vehicles de mobilitat personal s’ha multiplica­t per quatre en tres anys i ja se superen els 40.000 desplaçame­nts diaris.

Segons un estudi recent de l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB), la meitat d’usuaris que han passat a fer equilibris sobre les dues rodes venen del transport públic. Del cotxe o la moto únicament provenen el 16% dels usuaris.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain