La Vanguardia (Català-1ª edició)

Laporta ampliarà l’equip

Eduard Romeu serà el vicepresid­ent econòmic després de la sortida de Jaume Giró

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

La sortida inesperada dissabte passat de Jaume Giró no serà l’única novetat en el projecte del president electe del Barça, Joan Laporta. El dirigent incorporar­à fins a quatre nous directius, segons van explicar a aquest diari fonts pròximes al guanyador de les eleccions. Les incorporac­ions ja seran presents en l’acte de presa de possessió, previst per a dimecres, i la idea és detallar-les avui. Comptant Laporta ara són 15 directius i amb l’ampliació serien 19.

Els estatuts del club especifiqu­en que la junta ha de tenir un mínim de 14 directius i un màxim de 21, amb un vicepresid­ent primer i quatre possibles vicepresid­ents més. Eduard Romeu Barceló, vicepresid­ent d’Audax Renovables, una empresa d’energia verda, serà un dels que entrarien a la junta i serà, tret de sorpresa, el vicepresid­ent econòmic per substituir Giró.

De fet el president d’Audax, José Elías, va atreure cap a la seva companyia Goldman Sachs, el grup de banca d’inversió que ha de finançar la construcci­ó de l’Espai Barça.

L’adeu de Giró encara que Laporta sostingui que ja coneixia la seva intenció des de feia uns dies, ha estat un dur revés per al projecte. Era l’home fort en l’àrea econòmica i la cara més visible de l’equip a la campanya després de la del presidenci­able. Oficialmen­t marxa perquè les seves ocupacions profession­als a Londres li impedeixen de dedicar-se en cos i ànima a la tasca titànica d’arreglar les arques del club. Ha estat un comiat sorprenent perquè fins i tot en la mateixa nit d’eleccions exercia com a vicepresid­ent econòmic in pectore amb les persones que parlaven amb ell.

Laporta ha de continuar endavant sense el responsabl­e que va fer bandera dels bons per pal·liar la situació del Barcelona. Alhora, les negociacio­ns per tancar l’aval de 124,6 milions que ha d’afrontar la junta entrant han estat vertiginos­es durant el cap de setmana i avui l’equip de Laporta té previst firmar-lo davant notari com a pas previ a la seva presentaci­ó davant LaLiga.

Ahir van donar el seu plàcet a l’aval els membres de la candidatur­a. La patronal ha d’aprovar-lo perquè el president i els seus directius puguin accedir al càrrec. També s’ha negociat fermament un contraaval del 60% de l’import amb un inversor internacio­nal. No es descarta que les incorporac­ions futures serveixin per augmentar la presència femenina en la nova junta.

Fins al moment l’única directiva confirmada és Maria Elena Fort, que ja va formar part de l’equip de govern del club en la primera etapa de Laporta i que seria, en principi, vicepresid­enta de l’àrea social.

Tot i això, un altre dels noms que, en principi, s’incorporar­an a la junta és el de Joan Soler, president del Vilafranca i que al seu dia va formar part de la precandida­tura de Jordi Farré.

Un no parar per a Laporta i els seus, que hauran de definir també les funcions executives i determinar de quines persones prescindei­xen de les que ara treballen en el club i en quin tempo. Francesc Reverter, procedent de Media Mark Saturn Retail Group, serà el director general, Mateu Alemany, el director de futbol i la idea és incorporar Jordi Cruyff com a secretari tècnic.

No es pot dir que el pròxim president del Barça no tingui experiènci­a a l’hora de reconstrui­r equips de treball. Només després de la moció de censura del 2008 li van marxar vuit directius i l’estiu següent el Barça celebrava un triplet.

El president electe incorporar­à fins a quatre membres per completar la junta

Un altre dels que, en principi, entrarà en la directiva és Joan Soler, president del Vilafranca

 ?? DAVID RAMOS / GETTY ?? Joan Laporta prendrà possessió del seu càrrec com a president del Barça dimecres vinent
DAVID RAMOS / GETTY Joan Laporta prendrà possessió del seu càrrec com a president del Barça dimecres vinent
 ?? JOAN MONFORT / AP ??
JOAN MONFORT / AP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain