La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rebel·lió a la granja

“Red Bull serà un animal diferent aquest any”, adverteix Hamilton del cotxe més ràpid

- TONI LÓPEZ JORDÀ GOLF THE PLAYERS CHAMPIONSH­IP

Acostumats que Mercedes –i en especial Lewis Hamilton– passi el corró des del primer entrenamen­t, la notícia ha saltat en aquesta breu pretempora­da 2021: els cotxes de l’estrella no comencen sent els més ràpids, sinó que els ha sortit un gall a la granja, els bous de Red Bull. Dues de les tres sessions de proves a Bahrain les ha dominades l’RB16B de Max Verstappen. Encara que no serveixi de gaire res...

És la cançó de cada hivern: s’extreuen conclusion­s en funció de qui domina la taula de temps (el més ràpid) i qui fa més voltes sense trencar-se-li el cotxe (el més fiable). Sense tenir en compte el tipus de compost que calçava, la quantitat de benzina que carregava o les tandes que ha fet... Per tot plegat, els pilots repeteixen cada any el mateix mantra al final de la pretempora­da: “No sabem on som... fins a la primera cursa no se sabrà”.

Tot i així, a la fotografia resultant (borrosa, si es vol) dels únics tres dies d’assajos –la pretempora­da més curta– s’intueix que els Red Bull aquest any poden donar més guerra, tenint en compte que regularmen­t han estat als primers llocs (Verstappen dos dies primer) i no han tingut contratemp­s mecànics seriosos.

“És massa aviat per dir si som favorits aquest any, però tinc bones sensacions al cotxe. Ho descobrire­m en la primera Q3. Allà podrem jutjar el nostre rendiment”, comentava el pilot holandès, traient-se la pressió de l’etiqueta de favorit. Tot i que, ja en el seu 7è curs en l’F-1 (malgrat els encara 23 anys que té), Verstappen hauria de perseguir el seu primer títol mundial després de dos bronzes seguits, superat els dos cops per un erràtic Valtteri Bottas.

Prudència i relativitz­ació s’imposa a Red Bull, que sap que enfront de Mercedes no serveixen les sensacions de pretempora­da: el 2019, els Ferrari van ocupar els cronos en 4 dels 8 dies de proves, i el 2018 també. I qui va arrasar aquestes dues temporades? En efecte: Mercedes.

Per això, Lewis Hamilton (5è ahir, 15è i 10è els primers dies) ni s’immuta pels problemes amb la caixa de canvis i d’inestabili­tat que ha tingut el Mercedes: “No perdo el temps preocupant-me’n. És millor quan no va del tot bé, i que tot això passi ara que no pas quan comencin les curses”, va dir l’heptacampi­ó, que, això sí, no perd de vista el Red Bull.

“Poden ser els favorits si volen. Els dos pilots semblen forts. Seran un animal diferent aquest any, amb una alineació realment bona, amb dos pilots forts i un bon cotxe. Pots assumir que seran al davant i que hi haurà una bona batalla”, preveu Hamilton, sense inquietar-se, ara per ara, pels Ferrari, que es van acomiadar amb un tercer lloc de Carlos Sainz (a 0,651) i un 10è de Leclerc (a 1,5s).

Per la seva banda, Fernando Alonso va tancar la seva pretempora­da de tornada a l’F-1 amb un 9è lloc (a 1,3s de Verstappen) i 78 voltes. “Uns tests molt sòlids i sense problemes significat­ius”, va dir el director executiu d’Alpine, Marcin Budkowski.

Red Bull lidera en dos dels tres dies i Mercedes, tot i els problemes, l’altre, amb Sainz 3r i Alonso, 9è

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain