La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pacte sense apriorisme­s

-

La sortida de la crisi econòmica provocada per la covid serà complicada per a totes les societats. Barcelona i la seva àrea metropolit­ana afrontaran aquesta tasca amb un plus de dificultat, atesa la dependènci­a que del turisme, un dels sectors de més llarga recuperaci­ó, s’havia creat en els últims anys. La fórmula per sortir del pou torna a passar per una aliança de les administra­cions públiques, de totes elles, no només la local, amb l’empresaria­t, les entitats més diverses, la societat civil i el teixit social en el seu conjunt.

Per això cal definir sense més demora estratègie­s àmpliament acceptades i, sobretot, aplicar-les amb rapidesa i convicció. En aquesta línia s’ha d’emmarcar el Pacte per Barcelona, un fòrum molt ampli que ha de tenir continuïta­t en el temps, que no pot limitar-se a ser un simple formalisme i que ha d’abordar i consensuar, sota el lideratge de l’Ajuntament però sense apriorisme­s i tenint en compte totes les opinions, una bateria de mesures de rescat que siguin quelcom més que pedaços i mirin més enllà de la urgència d’aquests temps.

El Regne Unit s’enfronta a una denúncia davant el Tribunal de la UE per haver violat l’acord de Retirada endarrerin­t unilateral­ment l’aplicació de controls duaners a les mercaderie­s enviades des de la Gran Bretanya a Irlanda del Nord.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain