La Vanguardia (Català-1ª edició)

Alegría de Vivir premien Raphael, Tricicle i ‘La Vanguardia’

- REDACCIÓ

Els premis Alegría de Vivir 2021 van aportar diversió i optimisme just el dia que es complia un any de l’estat d’alarma. La cantant cubana Lucrecia és la directora d’aquests guardons, que ahir van celebrar la novena edició telemàtica­ment des de la sala Luz de Gas de Barcelona, amb un miniconcer­t de l’artista de les trenes de colors, per bé que tots els guardonats ja havien rebut el premi, de l’artista Toni Ramat, als respectius centres de treball.

Aquest any el premi principal ha estat per al cantant Raphael, pels seus 60 anys de carrera. També per a Tricicle per les quatre dècades de trajectòri­a artística. El premi Alegría de Vivir a l’apartat Comunicaci­ó ha estat per a Pepa Fernández pels seus 22 anys a Ràdio Nacional al capdavant de No es un día cualquiera i Las mañana de

RNE. De pe a pa. I també s’ha premiat el presentado­r Jorge Javier Vázquez per la seva trajectòri­a.

La dissenyado­ra Ágatha Ruíz de la Prada ha estat distingida amb el premi alta costura (a més de vestir Lucrecia per a la gala), el de lideratge empresaria­l per a Enrique Tomás i el de mestria del flamenc per a Antonio Canales.

També han estat guardonats amb el premi Alegría de Vivir l’Orquestra Simfònica de Múrcia, els programes Aprendemos en casa (Clan i La 2) i La estación azul de los niños (RNE), de Cristina Hermoso de Mendoza, Telemadrid, la televisió canària, el músic urbà Ariel de Cuba, el presentado­r de TVG Xosé Manuel Piñeiro i la iniciativa solidària “Un llapis per a Ghana”, que des de fa quatre anys impulsa Laia Maldonado.

I finalment també s’ha distingit La Vanguardia pel seu 140è aniversari, i Màrius Carol, exdirector del diari i actualment conseller editorial del Grup Godó, que ha destacat la bellesa del nom d’aquests premis, que “ja formen part del paisatge de Barcelona i són tan esperats com Sant Jordi o Nadal”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain