La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’ús de la televisió va créixer un 16% l’any de la covid

Els mesos d’abril i març van ser els de més consum, amb un increment d’un 40% i un 37% respectiva­ment

- REDACCIÓ

El consum de televisió l’últim any –és a dir, des de la primera onada de la pandèmia de covid– ha pujat considerab­lement fins a un 16%, de tal manera que la mitjana de temps dels espanyols enganxats davant aquesta pantalla ha estat de 4 hores i 35 minuts per persona i dia. Aquesta és una de les principals conclusion­s de l’estudi de la consultora Barlovento Comunicaci­ón sobre el consum de televisió durant el primer any de covid, del 9 de març del 2020 al mateix dia d’aquest any, un període en què s’han registrat rècord històrics.

Els mesos d’abril i març de l’any passat –quan va començar el confinamen­t– van ser els de més consum de televisió registrat a Espanya, amb un increment d’un 40% i d’un 37% respectiva­ment. A l’abril la mitjana de minuts per persona i dia davant la tele va ser de 349 (l’abril del 2019 va ser de 250) i la de març va ser de 341, per 249 d’aquest mes de l’any anterior.

Els que mostren un increment de minuts diaris més important de temps total d’ús del televisor són els homes amb un 17% d’increment en el temps respecte al mateix període de l’any passat (260 minuts per 223). Les dones també han vist com creixia el consum un 15%, 290 minuts davant els 252 del període anterior. Pel que fa a la franja d’edat, les persones que s’han posat a veure més la tele són les que tenen entre 13 i 44 anys, amb un 18% d’augment del temps.

Per dies de la setmana, l’increment és generalitz­at, si bé despunten els divendres, amb un 19% d’increment (273 minuts per 229) i els dissabtes, amb un 20% més (286 per 239). Les franges horàries del dia que registren més increment d’audiència televisiva el primer any covid són les del matí, amb un 21% més (en total, 4,2 milions d’espectador­s, 0,7 milions més que en el període anterior), i les de la tarda, que registra audiències de 13,8 milions, cosa que suposa 2,3 milions més, o en percentatg­e, un 20%.

També es destaca l’augment dels anomenats “altres usos del televisor”, que sumen el d’internet, les reproducci­ons, els videojocs i la ràdio, la mitjana de la qual ha arribat als 31 minuts per persona al dia, cosa que suposa que els usuaris han dedicat un 72% més de temps a aquestes activitats.

 ?? GARAGE ISLAND CREW / GETTY ?? L’audiència televisiva ha augmentat sobretot al matí
GARAGE ISLAND CREW / GETTY L’audiència televisiva ha augmentat sobretot al matí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain