La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dijous, rampell hivernal

-

Si li agrada l’ambient agradable de dia, de primavera, aprofiti avui i demà, malgrat les nits una mica fredes i el vent del nord-oest que va guanyant protagonis­me. Dijous iniciem una situació d’irrupció freda. Veient algunes notícies de determinat­s mitjans, sembla que vindrà la fi del món o poc menys. Els canvis de temps importants “es venen” molt bé i de vegades s’exploten amb exageració. No es tracta de cap “Glòria” ni cap “Filomena”, però és un canvi de temps important que portarà a determinad­es zones neu en cotes baixes, vent fort i ambient plenament hivernal generalitz­at, un fet que al març no és pas excepciona­l.

CATALUNYA

Última jornada tranquil·la en general, domini del sol, alguns núvols a la cara nord del Pirineu, algun núvol alt a la resta, tramuntana a l’Empordà i mestral al sud i oest. Temperatur­a sense canvis. Demà temps estable fins a migdia i a la tarda augment dels núvols amb algun primer xàfec entre Girona i Barcelona, aquí ja entrada la nit, de neu al Pirineu, sobretot a la seva cara nord. Temperatur­a encara sense canvis. El dijous insegur amb alguns xàfecs a la tarda i nit a la meitat nord, temperatur­a en clar descens i augment del vent del nord al nord-oest. Divendres temps inestable, nevades a cotes mitjanes o fins i tot una mica baixes, sense parlar d’un temporal de neu. Ambient de ple hivern.

ESPANYA I EUROPA

Fred intensific­ant-se a partir de demà a tot el centre i oest del continent, es preparen jornades de ple hivern amb alguna nevada a cotes baixes, Berlín dissabte pot registrar una mínima de -4 °C. A partir de divendres possible temporal al voltant d’Itàlia i a la Mediterràn­ia occidental. A Espanya jornada tranquil·la, més núvols al Cantàbric. Demà augment de la nuvolosita­t al terç nord, estable a la resta. A partir de dijous entrada freda, nevades a cotes mitjanes o una mica baixes al Cantàbric, més extenses divendres a la meitat nord i est, ambient hivernal que s’allargarà el cap de setmana.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain