La Vanguardia (Català-1ª edició)

PEL·LÍCULES

-

A

Adú

Drama: La història d’un nen de sis anys i la seva germana gran, que esperen per colar-se en els cellers d’un avió al Camerun, desesperat­s per arribar a Europa; un activista mediambien­tal, i un grup de guàrdies civils de Melilla que es prepara per enfrontar-se a la furibunda multitud de subsaharia­ns que ha iniciat l’assalt a la tanca. Tres històries unides per un tema central, en què cap dels seus protagonis­tes sap que els seus destins estan condemnats a creuar-se i que les seves vides ja no tornaran a ser les mateixes. 119 min.

Aliens, el regreso (Director’s Cut)

13A

Ciència ficció: L’Alien és un organisme perfecte, una màquina de matar la superiorit­at física de la qual només pot competir amb la seva agressivit­at. L’oficial Ripley i la tripulació de la nau Nostromo s’havien enfrontat, en el passat, a aquesta monstruosa criatura. I només la Ripley va sobreviure a la massacre. Després de vagar per l’espai durant diversos anys, va ser rescatada. Durant aquest temps, el planeta de l’Alien va ser colonitzat. Però, de sobte, es perd la comunicaci­ó amb la colònia i, per investigar els motius, s’envia una expedició capitaneja­da per la Ripley. 155 min.

Ane

12A

Drama: Euskadi, 2009. La Lide treballa com a guàrdia de seguretat a les obres del tren d’alta velocitat, un projecte que genera protestes socials als carrers. Quan torna a casa després de treballar i passar la nit de festa, prepara l’esmorzar per a dos, però la seva filla adolescent, l’Ane, no hi és. A l’endemà, aquesta segueix sense aparèixer. La Lide manté la calma, segurament la seva desaparici­ó està causada per la forta discussió que van tenir el dia anterior. Buscant entre les coses de l’Ane, es va adonant que la seva filla és una persona que no coneix. 99 min. 12A

Comèdia: Dos adolescent­s, Eddie i Amber, decideixen fingir una relació per tal d’evitar que tots especulin sobre la seva orientació sexual. Estem a Irlanda a mitjans dels anys noranta, i Eddie està ansiós per entrar en l’exèrcit com el seu pare, mentre que Amber somia amb mudar-se al centre liberal de Londres. No obstant això, el seu engany comença a enfonsar-se, la qual cosa obliga a Eddie a aprofundir en la seva pròpia negació. És llavors quan Amber s’adona del perillós futur que li espera al seu millor amic si ella no intervé. 92 min.

Del inconvenie­nte de haber nacido

16A

Ciència ficció: Elli és una androide que viu amb un home al què li diu pare. És capaç de rememorar vacances i qualsevol altra cosa que ell programi perquè ella recordi. Durant el dia es deixen portar per l’estiu i a la nit ell la porta al llit. Dissenyada per assemblar-se a un dels seus records, realment sembla estar viva, de vegades fins i tot sembla somiar, però no deixa de ser una màquina, un contenidor per a aquests records que ho són tot per a ell i res per a ella. Aquestes evocacions semblen dominar-la, de fet han arribat a tenir vida pròpia. Una nit, Elli s’endinsa al bosc seguint un ressò evanescent. 94 min.

E

El cargol i la balena, i altres contes del mar

APTA

Animació: Amb esperit inquiet i ganes de descobrir el món, un petit cargol s’embarca en un viatge, a la cua d’una balena geperuda, a través dels mars. Però un dia, la balena perd el rumb i acaba encallada en una badia aïllada. El petit cargol ha de fer tot el possible per rescatar la seva amiga balena. Inclou els curts La fulla, A l’aigua! i La pesca miraculosa. 57 min.

El chico

APTA

El padrino, epílogo... 16A

Drama: Michael Corleone, hereu de l’imperi del senyor Vito Corleone, intenta rehabilita­r-se socialment i legitimar totes les possession­s de la família negociant amb el Vaticà. Després de lluitar tota la seva vida se sent cansat i centra totes les seves esperances en trobar un successor que es faci càrrec dels negocis. El Vincent, el fill il·legítim del seu germà Sonny, sembla ser l’escollit. 152 min.

El profesor de persa

16A

Drama històric : França, 1942. Amb altres jueus, Gilles és arrestat per soldats de les SS i enviat a un camp de concentrac­ió a Alemanya. Allà aconseguei­x evitar l’execució al jurar als guàrdies que no és jueu, sinó persa. Gràcies a aquesta estratagem­a, Gilles aconseguei­x salvar la vida, però ha d’ensenyar una llengua que no coneix a l’oficial de camp. Alhora que una gran amistat creix entre ells, les sospites dels soldats no triguen en aparèixer. 127 min.

Els elfkins

APTA

Animació: Durant més de 200 anys, els Elfkins han estat vivint sota terra, amagats del món superior i evitant qualsevol interacció amb els éssers humans. Un dia, Elfie, Kipp i Buck decideixen pujar a la superfície de la Terra. Després de moltes aventures, Elfie es fa amiga d’en Teo, un xef pastisser una mica rondinaire que li recorda a ella i a tots els Elfkins el seu veritable propòsit en la vida: ajudar els altres. 78 min.

En guerra con mi abuelo

7A

Comèdia: El jove Peter es veu obligat a abandonar la seva habitació quan el seu avi Ed, recentment enviduat, es muda a casa seva. Amb l’ajuda dels seus amics, el Peter declara la guerra al seu avi per fer que abandoni l’habitació, però l’Ed és un caparrut i no li ho posarà gens fàcil. 97 min.

Entre nosotras

7A

L

La boda de Rosa

APTA

Comèdia: A punt de fer 45 anys, la Rosa s’adona que ha viscut sempre per i per als demés. Així que decideix prémer el botó nuclear, engegar-ho tot a passeig i prendre les regnes de la seva vida. Però abans vol embarcar-se en un compromís molt especial: un matrimoni amb ella mateixa. Aviat descobreix que el seu pare, els seus germans i la seva filla tenen altres plans, i que canviar de vida no és tan senzill si no és al guió familiar. Casar-se, encara que sigui amb ella mateixa, serà el més difícil que hi hagi fet mai. 97 min.

La chica del brazalete

12A

Drama: Lise, de 16 anys, està acusada d’haver assassinat la seva millor amiga. Durant el judici, els seus pares la defensen fèrriament. No obstant això, a mesura que les coses avancen i que la seva vida secreta va descobrint-se, la veritat es converteix en quelcom nebulós, fins i tot per a la seva família. 95 min.

La llorona

16A

Drama: L’Alma i els seus fills són assassinat­s en el conflicte armat de Guatemala. 30 anys després, s’obre una causa penal contra l’Enrique, un general retirat que va supervisar el genocidi, però és absolt. Llavors, l’esperit de La llorona s’allibera i, a les nits, l’Enrique la sent plorar. No sospita que la seva nova majordoma, l’Alma, és allà per infligir la venjança que no va aconseguir al judici. 97 min.

La maldición de Lake Manor

16A

Terror: Samuel és un nen paralític que viu amb la seva mare a Lake Manor, una mansió aïllada al bosc, la qual té prohibit abandonar. L’arribada de Denise, una jove criada, aporta una mica de llum en l’estricta rutina d’el noi, però la mare segueix vigilant de prop tots els seus moviments. 103 min.

La Mami

7A

Las niñas 7A

Drama: La Celia, una nena de 11 anys, estudia en un col·legi de monges de Saragossa i viu amb la seva mare. La Brisa, una nova companya acabada d’arribar de Barcelona, l’empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l’adolescènc­ia. En aquest viatge, a l’Espanya de l’Expo i de les Olimpíades de l’any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides. 97 min.

Les dues nits d’ahir

16A

Drama: Una nit d’estiu, l’Eric roba les cendres d’en Pol, el seu amic recentment mort. Aquesta mateixa nit, l’Eric i els seus dos millors amics, l’Ona i el Marcel, fan un viatge en cotxe per llançar les cendres. L’escapada, però, acaba convertint-se en una bombolla que els separa de la realitat i els allunya del retorn a casa i del seu objectiu inicial. 85 min.

Libreros de Nueva York

7A

Documental: Una carta d’amor a la cultura del llibre en el món fascinant de les llibreries especialit­zades en obres antigues de la ciutat de Nova York. Un viatge de la mà d’alguns dels més importants col·leccionist­es i subhastado­rs. En part acadèmics, en part detectius i en part empresaris, aquests col·leccionist­es juguen un paper essencial, encara que poc reconegut, en la preservaci­ó de la història. 99 min.

Los Croods: una nueva era

APTA

Animació: Els Croods han sobreviscu­t a tota mena de perills i desastres, des de bèsties prehistòri­ques d’immensos ullals fins a la mateixa fi del món, però ara han d’afrontar el seu major desafiamen­t fins avui: conèixer una altra família. Obligats a partir a la recerca d’un nou lloc on viure, la primera família prehistòri­ca s’aventura a explorar el món amb l’objectiu de localitzar un lloc més segur al qual anomenar llar. 95 min.

M

14 días, 12 noches

En guerra con mi abuelo

Hasta el cielo

Las niñas

Minari. Historia de...

Nuevo orden

Pequeños detalles

Relic

The Owners...

Wonder Woman 1984

VIC

MULTICINES SUCRE 16.00 16.00 19.45 20.00

Los Croods: una nueva era 18.00 18.00 20.30 17.45 17.00 19.45 18.10 19.45 18.00 20.15

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain