La Vanguardia (Català-1ª edició)

El pitjor fitxatge del Reial Madrid?

Hazard es torna a lesionar i avui es perd la tornada dels vuitens contra l’Atalanta

- FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS CARLOS NOVO

Eden Hazard s’ha tornat a lesionar. Va jugar quinze minuts dissabte contra l’Elx després del seu últim contratemp­s del 6 de febrer però una lesió muscular al psoes dret l’aparta de poder estar avui contra l’Atalanta en la tornada dels vuitens de final de la Champions, la seva onzena lesió des que va arribar al Reial Madrid l’estiu del 2019. No se sap quan podrà reaparèixe­r, però es dona per fet que també es perdrà el clàssic del Di Stéfano del 10 o 11 d’abril. Hazard no ha jugat encara cap clàssic.

Això del belga sembla un acudit, una broma pesada que agafa un to de drama per als blancs perquè no es tracta d’un jugador qualsevol, sinó del fitxatge més car de la història del club (160 milions d’euros al Chelsea). Era el jugador que venia a substituir Cristiano Ronaldo, i la seva trajectòri­a és un rosari de lesions i fluix rendiment. En vista del que va passar, l’única pregunta que es fan els aficionats és: Hazard és el pitjor fitxatge de la història del Reial Madrid?

Una temporada i mitja després d’arribar a Chamartín, a Hazard ja se l’equipara amb els fitxatges menys rendibles de la història del club. Estem parlant dels Robert Prosinecki, Arjen Robben, Kaká o Bale, per parlar de cracs, o de tipus com Jonathan Woodgate, un altre jugador martiritza­t per les lesions.

En qualsevol cas, la comparació amb Bale potser és la més lògica, ja que el gal·lès és el segon fitxatge mes car de la història del club (101 milions de l’estiu del 2013). Tot i això, no aguanta cap comparació si s’atén el rendiment d’un i d’altre. Bale certament va mostrar poc compromís amb el club, però en les seves set temporades amb ell el Reial Madrid va guanyar quatre Champions, de les quals va ser determinan­t amb els seus gols en dues finals, més dues Lligues i una final de la Copa guanyada contra el Barcelona per una cursa sobre Marc Bartra.

Els números de Hazard al Madrid són raquítics. En la seva primera temporada va disputar 16 partits i va marcar un gol. En l’actual el belga ha jugat en 14 matxs, dels quals ha estat titular en sis; ha disputar 646 minuts i porta tres gols i una assistènci­a. La seva única actuació destacable va ser contra l’Inter a Milà a la fase de grups de la Champions.

La comparació amb el Hazard del Chelsea és sorprenent. En el club anglès en set temporades es va perdre 20 partits. Al Reial Madrid, en una temporada i mitja, acumula 320 dies de baixa i ja suma 54 partits absent (55 amb el de l’Atalanta).

Al Chelsea Hazard va jugar un 73% dels minuts possibles; al Madrid, un 27% (2.191 de 7.890 de possibles), percentatg­e que continuarà baixant amb la nova lesió.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain