La Vanguardia (Català-1ª edició)

Enric i Guillemja han parlat

Segons una amiga dels ducs de Sussex no va ser productiu, però és el principi

- ISABEL CLARÓS Germans molt units.

Hills (Califòrnia), on elabora vi amb el seu propi segell anomenat, GoGi Wines.

La primera bota la va dedicar a la seva germana Jodi i cada any la bateja amb el nom d’un familiar o amic. Del seu sobrenom familiar, Gogi (llegiu Yogi), que és com ara l’anomenen també els nets, va sortir el nom de la seva marca. Una part dels guanys van al programa Mind Up de la fundació de Goldie Hawn, que ajuda a l’escola els nens que pateixen estrès i ansietat.

El príncep Enric ja ha parlat amb el seu germà Guillem aquest cap de setmana, després del terratrèmo­l mediàtic que ha suposat l’entrevista que els ducs de Sussex van concedir a Oprah Winfrey. Segons ha declarat Gayle King, amiga de Markle i de Winfrey al programa CBS This morning, va trucar als ducs “per veure com se sentien” i li van explicar que Enric ja havia parlat amb el seu pare i el seu germà. King va afegir que “el que em van explicar és que les converses no van ser productive­s. Però estan contents d’haver-la començada, almenys”.

Cal recordar que dijous els ducs de Cambridge van assistir a un centre de la xarxa d’escoles mentals saludables on Guillem va explicar que, tot i que no havia parlat amb el seu germà, tenia intenció de fer-ho. També va aprofitar per afirmar: “No som una família racista”, en resposta a les declaracio­ns d’Enric i Meghan sobre la preocupaci­ó de la família reial britànica pel color de pell del fill de la parella abans de néixer.

Gayle King també va declarara al programa de la CBS: “Crec que el que encara els molesta és que el palau continua dient que volen resoldre-ho en privat, però estan sortint aquestes

Michelle Obama ha declarat que “no va ser cap sorpresa” sentir Meghan parlant de racisme

històries falses que són molt despective­s contra Meghan Markle”.

Va afegir que fins ara ningú a la família reial no ha parlat amb la duquessa de Sussex. “Crec que és frustrant per a ells veure que es tracta d’una conversa racial sobre la família reial quan tot el que volien des del principi era que la reialesa intervingu­és i digués a la premsa que es posés fi a les històries injustes, inexactes i falses que definitiva­ment tenen un biaix racial”, va continuar King. “I fins que no puguis reconèixer això, crec que serà difícil continuar endavant. Però tots dos volen fer-ho, seguir els passos que han seguit. Al capdavall, és la família d’Enric”.

L’ex-primera dama dels Estats Units Michelle Obama també ha parlat de l’entrevista en l’emissió d’ahir dimarts del programa Today de l’NBC. Va dir que “no va ser cap sorpresa” sentir Meghan Markle parlant de presumpte racisme dins la família reial britànica. I va explicar que “la raça no és una construcci­ó nova en aquest món per a les persones negres, per tant no va ser cap sorpresa sentir com expressava els seus sentiments”.

Obama, que es declara amiga de la parella, especialme­nt de Meghan, va afegir: “El que crec, i en el que penso, és que això, abans que res, és una família. Prego pel perdó per a ells perquè puguin utilitzar això com un moment d’aprenentat­ge per a tots nosaltres”.

I va animar els ducs de Sussex a reconcilia­r-se amb la família d’Enric. “La meva esperança és que, quan pensin en el que estan passant, vegin la importànci­a de la família, i només prego perquè hi hagi perdó, i hi hagi claredat, amor i una solució en algun moment”, va explicar l’ex-primera dama nordameric­ana, que té dues filles i està molt unida a la seva mare, que va viure amb ella a la Casa Blanca.

 ?? NEIL HALL / EFE ??
NEIL HALL / EFE
 ?? TOBY MELVILLE / GTRES ?? Guillem i Enric, els dos fills que el príncep Carles va tenir amb Diana de Gal·les, sempre es van mostrar molt units, fins que el petit es va casar amb Meghan i va tenir la seva pròpia família
TOBY MELVILLE / GTRES Guillem i Enric, els dos fills que el príncep Carles va tenir amb Diana de Gal·les, sempre es van mostrar molt units, fins que el petit es va casar amb Meghan i va tenir la seva pròpia família
 ?? EUGENE GARCIA / EFE PAUL BUCK / EFE ??
EUGENE GARCIA / EFE PAUL BUCK / EFE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain