La Vanguardia (Català-1ª edició)

La nova edició del Sala Cat acull més de cent concerts

Ferran Palau, Sidonie i Núria Graham, entre els artistes

- ESTEBAN LINÉS

Sidonie, Núria Graham, Itaca Band, Sr. Chinarro, Pau Vallvé i Ferran Palau són algunes de les bandes i músics que actuaran a partir del 3 d’abril en la segona edició del Sala Cat, el projecte impulsat per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacc) per reflotar el sector privat de la música en directe.

De moment 48 sales de dinou localitats de tot Catalunya oferiran 106 concerts emmarcats en aquesta iniciativa, que és possible gràcies a la subvenció del Departamen­t de Cultura de la Generalita­t.

Tot i que encara falten alguns tocs i possibles incorporac­ions d’última hora, està previst que aquesta nova edició duri fins a la segona meitat de juny d’aquest 2021. En espera de confirmar algun concert més, la programaci­ó preveu la participac­ió de més de setanta artistes.

La inversió total del Departamen­t de Cultura en aquest projecte és de 200.000 euros, que seran distribuït­s per Asacc entre les diferents sales i espais privats de música catalanes que hi participin i que no és necessari que formin part de l’esmentada associació, tal com sí que es demanava l’edició passada.

Sala Cat és un projecte que pretén reactivar el circuit de sales privades de tot Catalunya

i generar activitat entre els implicats en la cadena de la música en directe, que s’han vist especialme­nt afectats per la pandèmia de la covid. A Contra Blues, Adriana López, Garru, Amanda Álvaro, Ariox, Kumbara, Lu Rois, Smoking Souls, Ebri Knight, Ariox, Kumbara, La Sra. Tomasa i

Marcel i Júlia són alguns altres noms que participar­an en la iniciativa.

La quantitat desemborsa­da per Cultura, a través d’una subvenció exclosa de concurrènc­ia, es vehiculitz­a a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (Icec). Per accedir-hi les sales interessad­es hauran de fer un mínim de dos i un màxim de sis concerts amb un aforament màxim d’un 50 per cent i complint totes les mesures sanitàries vigents per garantir la seguretat de cantants, públic i tècnics contra la covid.

En el comunicat en què anunciava aquesta segona edició, l’Asacc recalcava que les sales de concerts “són uns dels espais de cultura que més han patit la crisi de la pandèmia, moltes amb la persiana abaixada des del mes de març de l’any passat i moltes d’altres només es poden plantejar obrir per fer programaci­ó de concerts si és sota el paraigua de projectes com el Sala Cat, que reben ajuts privats i públics”.

Més de setanta artistes i grups participen en el cicle de música en viu finançat per Cultura en 19 localitats catalanes

 ?? . ?? Una imatge del grup Sidonie, que participa en la nova edició de la iniciativa
. Una imatge del grup Sidonie, que participa en la nova edició de la iniciativa
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain