La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Madrid no falla i avança als quarts

Els blancs guanyen l’Atalanta amb una defensa de cinc i amb gols de Benzema, Sergio Ramos i Asensio

- FUTBOL TORNADA DELS VUITENS DE FINAL DE LA LLIGA DE CAMPIONS CARLOS NOVO

El Reial Madrid va tornar a guanyar l’Atalanta i va aconseguir l’objectiu de ficar-se als quarts de final de la Champions i superar així la barrera en què havia caigut les dues últimes temporades. Els blancs van fer bo el 0-1 de l’anada. Zidane va plantejar el partit com un equip petit i li va sortir bé la jugada. No va ser un Madrid brillant perquè l’equip no està per a grans ostentacio­ns, però sí que va ser un equip sobri i solidari, que va mantenir el control de l’eliminatòr­ia.

L’experiment de la defensa de cinc contra l’Elx va ser això, un experiment de cara al partit contra l’equip de Bèrgam. Si davant els il·licitans la prova li va sortir malament i va haver de rectificar, ahir a la nit va tenir risc però Zidane va portar la nau a port no sense una dosi d’incertesa.

La història del Madrid sembla que hauria d’obligar a alguna cosa més que a replegar-se a la seva àrea i buscar la contra des del primer moment. Però això és el que va fer el Madrid davant un equip que no enganya, un Atalanta que només sap jugar a l’atac i més com venia a Valdebebas, forçat per la derrota al seu estadi.

Tot li hauria pogut anar malament al Madrid molt aviat. Durant el primer quart d’hora no va estar gens còmode en el partit, massa replegat, amb la pilota sempre als peus dels italians. Tot i això, a l’Atalanta li va faltar veritable pólvora. La seva única ocasió d’aquest primer temps va arribar molt aviat. Al cap de tres minuts el davanter colombià Muriel se’n va anar de Lucas Vázquez i la seva centrada la va rematar Gosens a les mans de Courtois.

Aquí es va salvar el Madrid, que hauria pogut perdre tot l’avantatge que portava d’Itàlia pràcticame­nt al vestidor.

A partir del quart d’hora el joc es va equilibrar perquè Modric i Kroos es van fer presents al centre del camp i el Madrid va poder retenir una mica més la pilota. No buscava aventures ofensives sinó que pretenia trasbalsar els italians deixant passar els minuts i que de mica en mica s’obrissin espais al mig del camp per aprofitar la mobilitat i velocitat de Vinícius, que va acabar jugant el seu millor partit.

Sense ocasions per la falta de punch de l’Atalanta, el Madrid podria haver marcat en la seva primera contra clara, al minut 26, en una combinació entre Benzema i Vinícius que va acabar en una rematada del brasiler que es va estavellar en un defensa.

Quan menys s’esperava va arribar el gol del Madrid, que va venir per una via poc inusual, gairebé un regal de l’Atalanta. Al minut 34 el porter Sportiello va refusar fatal la pilota, que li va caure a Modric a prop de l’àrea. El croat va avançar lliure i va poder cedir-la a Benzema perquè continués la seva ratxa golejadora. Ha marcat els quatre últims gols de l’equip.

La segona part va començar sense canvis al Madrid i amb un de caràcter ofensiu a l’Atalanta: Zapata per Pasalic.

Al minut 51 el Madrid hauria pogut sentenciar en una gran jugada de Vinícius que se’n va anar

Karim Benzema va obrir el marcador i va fer el quart gol consecutiu del Madrid contra un rival dèbil

Vinícius va jugar de titular, va provocar un penal i va jugar el millor partit dels últims mesos

??  ?? 61 84 57 46 84
Entrenador:
Gian Piero Gasperini
Alfredo Di Stéfano (sense públic) Danny Makkelie (Holanda) Valverde, Nacho, Kroos, Toloi no n’hi va haver.
Gols: Final primera part, 1-0.
1-0 Benzema (34). Sportiello falla calamitosa­ment en un refús i la pilota acaba als peus de Modric, que penetra a l’àrea i cedeix la pilota perquè Benzema obri el marcador a plaer.
2-0 Sergio Ramos (59)(p). L’àrbitre decreta penal després d’una falta de Toloi a Vinícius i Sergio Ramos assumeix la responsabi­litat i no falla.
2-1 Muriel (82). El davanter colombià bat Courtois amb un llançament immaculat de falta directa amb la cama dreta.
3-1 Asensio (84). Només d’entrar al terreny de joc, el mallorquí culmina amb l’esquerra un contraatac conduït per Lucas Vázquez.
Obrellaune­s. Karim Benzema va inaugurar el marcador i va encarrilar la classifica­ció per a quarts
61 84 57 46 84 Entrenador: Gian Piero Gasperini Alfredo Di Stéfano (sense públic) Danny Makkelie (Holanda) Valverde, Nacho, Kroos, Toloi no n’hi va haver. Gols: Final primera part, 1-0. 1-0 Benzema (34). Sportiello falla calamitosa­ment en un refús i la pilota acaba als peus de Modric, que penetra a l’àrea i cedeix la pilota perquè Benzema obri el marcador a plaer. 2-0 Sergio Ramos (59)(p). L’àrbitre decreta penal després d’una falta de Toloi a Vinícius i Sergio Ramos assumeix la responsabi­litat i no falla. 2-1 Muriel (82). El davanter colombià bat Courtois amb un llançament immaculat de falta directa amb la cama dreta. 3-1 Asensio (84). Només d’entrar al terreny de joc, el mallorquí culmina amb l’esquerra un contraatac conduït per Lucas Vázquez. Obrellaune­s. Karim Benzema va inaugurar el marcador i va encarrilar la classifica­ció per a quarts