La Vanguardia (Català-1ª edició)

Benzema, sis anys i un dia

- PER L’ESCAIRE Joaquín Luna

Karim Benzema va ficar ahir el Reial Madrid a quarts de final amb un gol demolidor al minut 34 i aquells aires tan seus, l’expressió distreta d’una banda, el cos de l’altra. I així tota la temporada. Quan el Madrid està amb l’aigua fins al coll, apareix Benzema, respira Zidane i sumen punts i passen eliminatòr­ies.

La maduresa del francès, de 33 anys, és excepciona­l perquè és de les poques figures que han sobreviscu­t a les exigències del Reial Madrid, ves a saber si perquè no s’adona de gaire res per això de l’idioma o per aquests aires d’etern beneit que no li impedeixen uns moviments clarividen­ts. Sobre el camp, Karim Benzema és pura intel·ligència.

Des del desembre del 2015 un davanter tan excepciona­l està apartat de la seva selecció sense que hagi existit condemna de la justícia en ferm sobre un episodi lamentable, l’anomenat cas Valbuena, un company de selecció a qui van sotmetre a xantatge les males companyies de Benzema. Aquells vídeos sexuals que tantes alegries recullen i tants disgustos donen! El paper de Benzema no va ser, pel que sembla, edificant i va acabar per ser privat dels campionats internacio­nals, com el legionari a qui li arrenquen els galons en algun fortí de la francofoni­a.

La selecció espanyola mantindria un càstig així al davanter centre més en forma del país?

Que França no és Espanya ho sabem tots, però en vista, per exemple, del gran èxit electoral de l’encantador Joan Laporta, cal pensar que som més de la indulgènci­a i un intueix que Benzema estaria jugant

França exclou Benzema de la selecció des del 2015; aquí, si la piloteta entra, cola tot...

a la roja i tal dia farà un any.

Mentre que Vinícius s’enfonsa quan es veu sol davant els tres pals, Benzema té molt clar com fer el gol i és el jugador, l’únic, que marca diferèncie­s en aquest Reial Madrid classifica­t per als quarts de final. Ahir a la nit van cedir la iniciativa a l’Atalanta, equip amb bona base però sense punch, a qui el gol de Benzema va arrabassar qualsevol esperança de remuntar.

Res no fa pensar que França aixequi una condemna moral que sembla desproporc­ionada. Didier Deschamps, el selecciona­dor, ho té clar després que l’entorn de Benzema l’acusés de racista. Hi ha coses que no es perdonen, tot i que això ho diem per França i no per Espanya, on es practica l’amnèsia, la indulgènci­a futbolísti­ca i una dita que al país veí ignoren: si la piloteta entra...

En cas d’aplicar la frase i la seva filosofia, vist que la piloteta li entra a Benzema i quan més es necessita, avui diríem com l’Orfeó Donostiarr­a: Karim, selecció!

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain