La Vanguardia (Català-1ª edició)

El City és un cicló que arrasa Europa

El conjunt de Guardiola destrossa el Mönchengla­dbach

- Manchester City SERGIO HEREDIA

Dues inèrcies es van creuar ahir a la nit a Budapest, casa del Manchester City quan juga a Europa durant aquests temps pandèmics.

El City passa per un moment dolç, potser el més generós de la seva història. No cedeix a la Premier, la taula de la qual lidera amb mà de ferro, i s’ha fet enorme a Europa, on no encaixa ni un gol des de l’octubre, dada estadístic­a que va sumar un altre palet ahir a la nit.

I el Borussia Mönchengla­dbach és un poema. Set derrotes seguides a la Bundesliga. I a la Champions 2020-2021, des d’ahir, ja no hi pinta res de res.

Les dues inèrcies van confluir ahir a la nit a Budapest, i el guió va seguir l’ordre establert. El City, que navegava amb el 0-2 a favor de l’anada, va devorar els temorosos alemanys, un conjunt inferior, superat per les circumstàn­cies, que ara podrà centrar-se en l’àmbit domèstic: comença a estar pendent del retrovisor.

Que bé que s’ho van passar ahir a la nit els citizens de Guardiola.

Tenien el marcador a favor i la pilota a les mans, i amb aquests elements van poder practicar el seu futbol marca de la casa. Van desplegar el tradiciona­l tiqui-taca i una pressió tan aclaparado­ra que els alemanys es veien malament per avançar fins

El City, líder a la Premier League, no encaixa cap gol a Europa des de l’octubre

al mig del camp amb la pilota controlada.

Així es mou el City, prototip de futbol total ahir portat a la màxima expressió: va jugar amb tres migcampist­es en posicions de davanter, circumstàn­cia que els va permetre apropiar-se de la pilota i a més jugar amb les posicions. Gündogan, De Bruyne i Bernardo Silva tant apareixien al carril, com a la mitjapunta, com a la zona del nou.

I entre ells corria Foden, prototip d’esquerrà distribuïd­or que es perfila, gira sobre si mateix i combina a una velocitat endimoniad­a.

L’exercici del City va desmanegar el Mönchengla­dbach, la confiança del qual en si mateix era escassa. Els alemanys es veien a si mateixos perseguint una pilota impossible, com bojos, mentre el City feia del rondo un festival per als sentits. El Mönchendgl­adbach no va tenir cap opció, i menys encara després de la magnífica gardela de De Bruyne.

De Bruyne juga en una altra categoria. Munta, crea, pressiona, val per a qualsevol posició. Ahir, fins i tot va metrallar de lluny i amb l’esquerra. Va ser al minut 13, en un xut que va obrir el marcador i va tancar l’eliminatòr­ia: era evident que els alemanys no remuntarie­n mai un global de tres gols en contra.

Tot el que va venir després va ser un festival per als sentits, en particular si un és fanàtic del City. La pilota va córrer del costat dels blaus, el grau d’excel·lència dels quals va pujar un altre punt cinc minuts més tard, amb el gol de Gündogan. S’intuïa una golejada antològica, però el City va decidir aixecar el peu de l’accelerado­r.

Els alemanys són una ànima en pena; han perdut els últims set partits de la Bundesliga

 ?? BERNADETT SZABO / REUTERS ?? El City celebrant el gol de De Bruyne ahir a la nit a Budapest
BERNADETT SZABO / REUTERS El City celebrant el gol de De Bruyne ahir a la nit a Budapest
 ?? JUAN MEDINA / REUTERS ??
JUAN MEDINA / REUTERS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain