La Vanguardia (Català-1ª edició)

Examen per a Qatar

Márquez s’avalua a Montmeló amb una rèplica de MotoGP

- TONI LÓPEZ JORDÀ

“Feia temps que no m’ho passava tan bé!”. Paraules de Marc Márquez en baixar d’una moto grossa, l’Honda de carrer més semblant a la seva muntura de curses. Va ser ahir, al Circuit de Barcelona-Catalunya, en la prova per avaluar si podrà competir a partir de divendres que ve a Qatar. Perquè de ser a Losail hi serà... Les peces van encaixant perquè la reaparició del campió sigui una realitat en la primera cursa.

L’assaig d’ahir a Montmeló va ser una autoavalua­ció per comprovar si és capaç de pujar a una màquina de MotoGP el 26 de març, el primer dia del GP de Qatar. Durant unes quatre hores, entre les 11.30 h i les 16.30 h (amb una pausa per dinar), Márquez va estar rodant al Circuit amb una Honda RC213V-S, una rèplica de carrer de la seva moto de competició, molt semblant en prestacion­s: un motor de 999 cc, V4 i 215 CV de potència (la de MotoGP té 275 CV) i 160 kg de pes, per la qual cosa, malgrat no tenir discos de carboni ni vàlvules pneumàtiqu­es, va poder experiment­ar de sobres les forces necessàrie­s als braços per domar la fera. L’equip no va facilitar nombre de voltes ni cronos. “Només volia provar-se, tenir bones sensacions amb la moto”.

Era la primera vegada que Márquez revivia les sensacions de potència, velocitat, acceleraci­ó, frenada, inèrcies, forces g... d’una moto gairebé de curses des que va baixar de la seva muntura dissabte al GP d’Andalusia, el 25 de juliol passat, només quatre dies després de la primera de les tres operacions de l’húmer dret. Des d’aleshores, 234 dies, gairebé vuit mesos ha estat Márquez sense pujar a una moto grossa.

Encara no hi ha decisió definitiva sobre si el de Cervera participar­à en el primer GP de l’any, però d’acord amb les sensacions del pilot, “molt bones” i “sense problemes” aparents al braç dret –segons van explicar des de l’equip Repsol Honda–, tot va per bon camí. Del 93 públicamen­t no en va sortir cap paraula més enllà de la frase que va penjar a les xarxes socials. Tot i que dilluns, tornant de Doha, a l’aeroport del Prat, va deixar un esperançad­or “No descarto ser en la primera cursa, però tampoc no asseguro res perquè en una recuperaci­ó sempre hi ha alts i baixos”.

En tot cas, seguint el rastre que ha deixat els últims sis dies, frenètics, es pot deduir que Márquez està encaixant totes les peces per pujar a la moto a Qatar: dijous, dia 11, es visitava a la Ruber de Madrid i els metges li donaven el vistiplau per entrenar-se amb moto i intensific­ar la recuperaci­ó; l’endemà, sense perdre temps, pujava a una minimoto a Alcarràs per “tornar a sentir la sensació de pilotar”; el dissabte 13 anava a Qatar i diumenge rebia la primera dosi de la vacuna Pfizer; el dilluns 15 tornava a Barcelona, s’entrenava a casa, i ahir pilotava a Montmeló. “Sembla que tot s’encarrila per veure’l a l’FP1 de Qatar... però això només ho sap el seu cos”, deien a Repsol Honda.

El que és segur és que Márquez tornarà a Qatar... almenys per posar-se la segona dosi de la vacuna. Li toca just després de la primera cursa (26 de març).

“Feia temps que no m’ho passava tan bé”, va dir el ‘93’ després de rodar 4 hores, 8 mesos després

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain