La Vanguardia (Català-1ª edició)

France Elévateur compra la catalana Movex per 8 milions

- LALO AGUSTINA

La companyia francesa France Elévateur, dedicada a la fabricació de plataforme­s elevadores mòbils, ha comprat el 100% de la catalana Talleres Velilla, que opera al mateix sector amb la marca Movex, per uns 8 milions d’euros. Els venedors, la família Velilla, han estat assessorat­s pel despatx d’advocats Garrigues i per Carlos i Alberto Álvarez Wilmansky, de la firma de finances corporativ­es AW Investment Advisory, mentre que Pinsent Masons ha treballat per al comprador.

L’operació s’emmarca en el desig de France Elévateur, propietat del fons de capital Elaïs Orium i amb fàbrica en Flavigny-sud-Moselle –a prop de Nancy–, de convertir-se en el líder europeu del sector. El fons és pacient i mira molt a llarg termini. De fet, va entrar a France Elévateur el 2014 i hi continua, sense importar-li estar-hi alguns anys més, com passa amb altres de les seves societats participad­es, ja amb una antiguitat de deu anys.

Talleres Velilla, fundada el 1949 i amb fàbrica a la Garriga (Vallès Oriental), és el líder de plataforme­s mòbils elevades a Espanya, un negoci a l’alça i amb moltes aplicacion­s, des de la construcci­ó fins a diverses tasques de mantenimen­t i instal·lacions, entre d’altres. La companyia catalana estava controlada fins ara per Francisco Velilla Alamà, de la segona generació, però seran els seus dos fills, Marta i Ángel Velilla García, els que continuara­n treballant en l’empresa, ja que el comprador vol comptar amb la seva experiènci­a i coneixemen­t del mercat.

La venda de la companyia es va començar a abordar fa més d’un any, abans de la pandèmia, que quan va irrompre el març del 2020 va alentir tot el procés. Talleres Velilla, amb 40 treballado­rs en plantilla, factura uns 12 milions d’euros a l’any i el seu benefici brut d’explotació (ebitda) ronda el milió d’euros. El relleu en la propietat no implica gairebé canvis per al fabricant de Movex, una marca que es continuarà utilitzant en el futur com fins ara.

Per a France Elévateur, que factura uns 60 milions, la compra és totalment estratègic­a, ja que li permet tant la diversific­ació geogràfica com la referent a

La companyia catalana va ser fundada el 1949, factura 12 milions d’euros i té en plantilla 40 treballado­rs

la gamma de productes. “Movex tindrà autonomia plena de gestió, la qual cosa no impedeix que col·laborem en àrees com les de compres i recerca i desenvolup­ament (R+D), per aprofitar al màxim el potencial de la integració”, va comentar ahir Charles Goffin, conseller delegat de la firma francesa.

Segons aquest directiu, la idea és créixer amb força en els propers anys, tant a través de les exportacio­ns de France Elévateur i la seva nova filial com per mitjà de possibles noves adquisicio­ns. Per abordar-les, Elaïs Orium està oberta a l’arribada de nous socis que aportin el capital necessari amb què emprendre l’expansió.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain