La Vanguardia (Català-1ª edició)

El 4-M esclata al Congrés i ancora el debat polític a la lluita electoral

El Govern central i el PP eleven les recriminac­ions ja en plena campanya a Madrid

- JUAN CARLOS MERINO

Tot just superades les eleccions catalanes del 14 de febrer, malgrat que encara no s’ha constituït el nou Govern, la política espanyola està ancorada en una campanya electoral sense solució de continuïta­t, ara amb la nova meta volant situada en els comicis madrilenys del 4 de maig. La imminent cita amb les urnes, en què els primers espases de la política espanyola tornen a jugar-se el futur, va irrompre ahir a la sessió de control al Govern central al Congrés. La lluita electoral i partidista manté atrapat tot el debat polític.

Pedro Sánchez i Pablo Casado es van tornar a intercanvi­ar retrets i acusacions i van assajar flamants lemes de campanya, i l’encara vicepresid­ent segon de l’Executiu, Pablo Iglesias, ja va saltar a l’arena electoral com a candidat i aspirant a ressuscita­r Podem a Madrid. Però gràcies a la sortida de to d’un diputat del sector més excitat del grup del PP, qui ahir va sortir com a triomfador moral de la sessió parlamentà­ria va ser el líder de Més País, Íñigo Errejón. Just l’endemà, a més, de rebutjar l’abraçada d’ós que li va oferir el seu antic company de fatigues en el naixement de Podem, Iglesias, perquè les seves respective­s i enfrontade­s formacions anessin plegades a les urnes madrilenye­s.

Mentre arriba el 4-M, el portaveu d’Esquerra, Gabriel Rufián, va alertar Sánchez sobre els seus presumptes esforços per donar oxigen a un Ciutadans moribund. I li va recordar que està en mans dels 13 diputats d’ERC: “Nosaltres no desapareix­erem”, va advertir. La formació d’Inés Arrimadas, en canvi, va continuar minvant les forces i un dels seus deu diputats al Congrés, Pablo Cambronero, ja va saltar del vaixell. Però va retenir l’escó. Mentrestan­t, el fracàs de la moció de censura contra el PP a Múrcia, l’anunci de la qual es va transforma­r en terratrèmo­l a Madrid, va

7

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain