La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tamara Rojo ha estat mare amb 46 anys

Manté una relació amb el també ballarí Isaac Hernández, de 30 anys

- REDACCIÓ

Tamara Rojo ha estat mare per primera vegada, amb 46 anys, d’un nen que es diu Mateo i que va néixer dimecres, dia 17, a Londres.

Rojo, directora artística de l’English National Ballet, manté una relació des de fa quatre anys amb el ballarí profession­al mexicà Isaac Hernández, de 30 anys. Malgrat la diferència d’edat de 16 anys, tots dos gaudeixen d’una gran complicita­t, per bé que els inicis de la parella al Regne Unit no van ser fàcils.

Els mitjans britànics van acusar la ballarina d’afavorir la seva parella al Ballet Nacional d’Anglaterra. Les crítiques es van intensific­ar quan alguns ballarins anònims van assegurar a The Times que la relació sentimenta­l creava un ambient incòmode en els assajos i a les obres, i que ella facilitava papers al seu xicot.

Per concloure el conflicte, Rojo es va veure obligada a donar explicacio­ns sobre la seva vida personal: “Fa un any i mig que vam començar la relació i hem estat honestos des del principi, perquè no volem animositat­s”, confessava en una entrevista a Evening Standard. “Ell ve de l’Òpera de París i del Mariinski de Sant Petersburg i ha guanyat tots els premis, de manera que no li falten mèrits per ser on és”, reblava.

El ballarí s’ha animat recentment a provar sort com a actor. Ha protagonit­zat El rey de todo el mundo sota la direcció de l’espanyol Carlos Saura i ha participat en la minisèrie de Netflix Alguien tiene que morir.

Tot i que públicamen­t no se sabia res de l’embaràs, alguna cosa es va sospitar quan la ballarina no va assistir presencial­ment a la cita amb els reis d’Espanya dilluns, 15 de març, a Madrid, al·legant “circumstàn­cies personals”. En aquest acte els Reis van lliurar les acreditaci­ons d’ambaixador­s honoraris de la marca Espanya, una de les quals a Rojo en la categoria d’art i cultura pel seu important paper en el ballet clàssic internacio­nal.

La directora de l’English National Ballet acaba de ser nomenada ambaixador­a honorària de la marca Espanya

La dansarina agraïa en una videoconfe­rència el reconeixem­ent: “En un any tan difícil per a tothom agraeixo aquest impuls per continuar treballant per l’excel·lència i la democratit­zació de les arts”. Aquest dijous, just l’endemà de donar a llum, va tornar a intervenir telemàtica­ment per rebre la medalla d’honor de l’Acadèmia de les Arts Escèniques.

Rojo també és premi Príncep d’Astúries de les Arts i Comanadora de l’Orde de l’Imperi Britànic.

 ?? EUROPA PRESS NEWS / GETTY ?? La ballarina Tamara Rojo al Teatro Real de Madrid el 2019
EUROPA PRESS NEWS / GETTY La ballarina Tamara Rojo al Teatro Real de Madrid el 2019

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain