La Vanguardia (Català-1ª edició)

PEL·LÍCULES

-

C 14 días, 12 noches

APTA

Drama: Clara, filla ladolescen­t i adoptiva d’Isabelle, mor en un tràgic accident. Un any després, i encara trasbalsad­a per l’experiènci­a, Isabelle torna a l’orfenat vietnamita amb l’esperança de connectar emocionalm­ent amb la seva filla a la seva terra natal. Immersa i aclaparada, inesperada­ment es troba amb la mare biològica de la seva filla i juntes intenten seguir endavant. 99 min.

D

Dardara

APTA

Documental: Berri Txarrak, una banda de rock amb 25 anys d’èxit a l’esquena, decideix dissoldre’s en el moment àlgid de la seva carrera. Per acomiadar-se dels seus seguidors, la banda ofereix una darrera gira mundial. La cineasta Marina Lameiro els acompanya i descobreix l’univers creatiu de Gorka Urbizu, líder de la banda, i el de persones diverses que en llocs tan distants com Alemanya, Mèxic, Japó, Estats Units s’emocionen intensamen­t amb la música d’un grup que fa rock en euskera. 97 min. ¿Dónde está Mikel?

12A

Documental: Novembre de 1985. Mikel Zabalza, un jove conductor d’autobús, és detingut per la Guàrdia Civil junt a altres persones, en el marc d’una operació antiterror­ista. Quan aquestes són alliberade­s, denuncien haver estat salvatgeme­nt torturats. Però falta en Mikel. Les autoritats al·leguen que s’ha fugat, i mentre les esperances de trobar-viu es van esvaint, els carrers del País Basc s’encenen amb un crit: On és Mikel? 80 min.

E

El agente topo

APTA

Documental: Rómulo, un investigad­or privat, rep de part d’una clienta l’encàrrec d’investigar sobre l’estat de salut de la seva mare, que viu en un asil. Per dur a terme la missió contracta al Sergio, un home vidu de 83 anys, que ha d’internar-se en l’asil com un agent talp. Allà, el Sergio lluita per complir la seva missió, mentre, inevitable­ment, acaba involucran­t-se en la vida de les residents d’aquesta llar. 90 min.

El cargol i la balena, i altres contes del mar

APTA

Animació: Amb esperit inquiet i ganes de descobrir el món, un petit cargol s’embarca en un viatge, a la cua d’una balena geperuda, a través dels mars. Però un dia, la balena perd el rumb i acaba encallada en una badia aïllada. El petit cargol ha de fer tot el possible per rescatar la seva amiga balena. Inclou els curts La fulla, A l’aigua! i La pesca miraculosa. 57 min.

El chico

APTA

Comèdia: Una dona de Londres molt pobra es veu obligada a abandonar el seu fill a la porta d’una casa de milionaris. No obstant això, per una sèrie de circumstàn­cies, el nen acaba sent cuidat per un rodamón que esdevé el seu pare. Cinc anys més tard, la mare, que ara és una cantant popular, intenta recuperar el seu fill, però tant el noi com el rodamón intenten evitar-ho. 86 min.

El Informe Auschwitz

16A

Bèl·lica: Freddy i Waler són dos joves jueus eslovacs que el 1942 van ser deportats a Auschwitz. El 10 d’abril de 1944, després d’un any de planificac­ió meticulosa, aconseguei­xen fugir amb l’esperança que el seu testimoni sobre el genocidi ajudi a salvar moltes vides. Mentre els companys que han deixat enrere es mantenen valents i ferms contra els oficials nazis, ells inicien un viatge de tornada a Eslovàquia ple de perills i dificultat­s. Demacrats i ferits, suporten nombrosos obstacles al llarg del seu camí, però cap tan gran com adonar-se que el seu relat sembla massa punyent per ser cert.88 min.

El pare

12A

Drama: L’Anthony, un home de gairebé 80 anys que viu sol al seu apartament de Londres, rebutja cadascuna de les infermeres que la seva filla, l’Anne, intenta imposar-li. No obstant això, tal necessitat és cada vegada més urgent per a ella, ja que ha decidit traslladar-se a París per viure amb un home que acaba de conèixer. Aviat es fa evident que la percepció de la realitat és cada vegada més confusa per l’Anthony. 97 min.

El profesor de persa

16A

Drama històric : França, 1942. Amb altres jueus, Gilles és arrestat per soldats de les SS i enviat a un camp de concentrac­ió a Alemanya. Allà aconseguei­x evitar l’execució al jurar als guàrdies que no és jueu, sinó persa. Gràcies a aquesta estratagem­a, Gilles aconseguei­x salvar la vida, però ha d’ensenyar una llengua que no coneix a l’oficial de camp. Alhora que una gran amistat creix entre ells, les sospites dels soldats no triguen en aparèixer. 127 min.

Comèdia: El jove Peter es veu obligat a abandonar la seva habitació quan el seu avi Ed, recentment enviduat, es muda a casa seva. Amb l’ajuda dels seus amics, el Peter declara la guerra al seu avi per fer que abandoni l’habitació, però l’Ed és un caparrut i no li ho posarà gens fàcil. 97 min.

Entre nosotras

7A

Drama romàntic: La Nina i la Madeleine han amagat el seu amor durant dècades. Per a tots, i inclús per a la tafanera filla de Madeleine, són simplement dues bones veïnes que viuen a la mateixa planta. No obstant això, clandestin­ament, Nina i Madeleine tenen una vida en comú que va i ve lliurement d’un apartament a un altre, fins que un esdevenime­nt inesperat ho canviarà tot. El seu secret no romandrà amagat molt temps més si desitgen continuar amb la seva vida amorosa. 95 min.

H

Hasta el cielo 16A

Thriller: L’Ángel és un noi de l’extraradi madrileny la vida del qual canvia per sempre el dia que coneix l’Estrella a una discoteca. Després d’una baralla amb el Poli, el nòvio possessiu de la noia, aquest descobreix que l’Ángel té talent per ficar-se en problemes i, el més important, per sortir-se’ns. Per això, l’anima a unir-se a la seva banda d’encastador­s que té en escac tota la policia de Madrid. L’ambició de l’Ángel el fa submergir-se en una piràmide de robatoris, diners fàcil i negocis tèrbols, que el porten de Madrid a Eivissa. La seva habilitat també el converteix en el protegit del Rogelio, un capo que controla el mercat negre de la capital, i la Sole, la seva filla, que s’encapritxa amb ell. 121 min.

Hope

7A

Drama: Anja i Tomas viuen en família amb els seus fills biològics i els seus fillastres. No obstant això, durant anys la parella s’ha distanciat. Quan Anja rep el diagnòstic de càncer cerebral terminal el dia abans de Nadal, la seva vida es trenca i posa a prova l’amor desatès. 126 min.

I

Inmune 16A

Thriller: Han passat quatre anys des que una pandèmia mundial va assolar el món. Quan apareix una perillosa mutació del virus, el govern ordena el confinamen­t mundial. Nico és un repartidor que ha desenvolup­at una poc comuna immunitat al virus, el que li permet seguir treballant. Nico vol estar amb la seva nòvia Sara, però per això haurà de superar la llei marcial i enfrontar-se a gent perillosa, poderosa i molt desesperad­a.84 min.

L

La boda de Rosa

APTA

Comèdia: A punt de fer 45 anys, la Rosa s’adona que ha viscut sempre per i per als demés. Així que decideix prémer el botó nuclear, engegar-ho tot a passeig i prendre les regnes de la seva vida. Però abans vol embarcar-se en un compromís molt especial: un matrimoni amb ella mateixa. Aviat descobreix que el seu pare, els seus germans i la seva filla tenen altres plans, i que canviar de vida no és tan senzill si no és al guió familiar. Casar-se, encara que sigui amb ella mateixa, serà el més difícil que hi hagi fet mai. 97 min.

La dona il·legal

12A

Drama: En Fernando Vila és un advocat d’immigració que accepta un cas en aparença senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar, Zita Krasniqi. Tot canvia quan la jove apareix morta en un Centre d’Internamen­t d’Estrangers i les autoritats declaren que es tracta d’un suïcidi. En Fernando busca l’ajuda de l’única amiga de la víctima, la Juliet Okoro, una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostituci­ó. Mentre en Fernando intenta averiguar la veritat, s’enfronta a la fèrria oposició del cap de policia Oriol Cadenas. Aviat comença a descobrir la corrupció, els abusos sexuals i els falsos suïcidis que es s’entresegue­ixen dins del sistema de deportacio­ns de l’Estat. En Fernando lluitarà contra aquest sistema arriscant la seva pròpia vida. 118 min.

La Gomera

SC

Thriller: Cristi és policia i alhora delator de la màfia. Des de Romania viatja a l’illa de la Gomera per aprendre el silbo gomero. A Romania es troba sota vigilància policial, i utilitzant l’ancestral forma de comunicaci­ó canària, pretén comunicar-se amb la màfia per aconseguir treure de la presó a Zsolt, l’únic que sap on estan amagats 30 milions d’euros. 97 min. 7A

Documental: A l’interior del mític Cabaret Barba Azul hi ha una habitació que s’ha convertit en l’espai de resguard de les noies que treballen al local: el bany de dones. Cada nit La Mami, encarregad­a dels banys, els ofereix la calor i el consell necessaris per assimilar el desafiamen­t al qual s’exposen en el Saló de Ball. 82 min.

La última gran estafa

12A

Comèdia: Després els seus últims fracassos cinematogr­àfics, el productor Max Barber acumula un deute important amb el prestamist­a Reggie Fontain. Max decideix produir una nova pel·lícula, però la seva intenció és assassinar al protagonis­ta i cobrar l’asseguranç­a. No obstant això, després de triar en Duke Montana com a actor principal i futura víctima, Max descobreix en aquest vell borratxo una alenada d’aire fresc davant la càmera. Incapaç de matar a l’home, Max l’exposa a situacions cada cop més arriscades. Però Duke se’n surt i Max acaba fent la millor pel·lícula de la seva carrera.103 min.

La vampira de Barcelona

18A

Thriller: A la Barcelona de principis del segle XX conviuen dues ciutats: un burgesa i modernista; l’altra, sòrdida i bruta. La desaparici­ó de Teresa Guitart, filla d’una rica família, commociona el país i la policia aviat troba una sospitosa: Enriqueta Martí, coneguda com la Vampira del Raval. El periodista Sebastià Comas es submergeix als carrers, els bordells i els secrets del barri del Raval, on sap que es troba la veritat sobre les desaparici­ons i assassinat­s macabres de nens dels que s’acusa la Vampira. Aviat descobreix que allà s’amaga una elit disposada a ocultar els seus vicis a qualsevol preu. 102 min.

La voz humana

12A

Curtmetrat­ge: Una dona veu passar les hores al costat de les maletes de la seva examant, que vindrà a recollir-les, però mai arriba, i un gos inquiet que no entén que el seu amo l’hagi abandonat. Durant els tres dies d’espera, la dona només ha baixat un cop al carrer, per comprar una destral i una llauna de gasolina. 29 min.

Las niñas

7A

Drama: La Celia, una nena de 11 anys, estudia en un col·legi de monges de Saragossa i viu amb la seva mare. La Brisa, una nova companya acabada d’arribar de Barcelona, l’empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l’adolescènc­ia. En aquest viatge, a l’Espanya de l’Expo i de les Olimpíades de l’any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides. 97 min.

Les dues nits d’ahir

16A

Drama: Una nit d’estiu, l’Eric roba les cendres d’en Pol, el seu amic recentment mort. Aquesta mateixa nit, l’Eric i els seus dos millors amics, l’Ona i el Marcel, fan un viatge en cotxe per llançar les cendres. L’escapada, però, acaba convertint-se en una bombolla que els separa de la realitat i els allunya del retorn a casa i del seu objectiu inicial. 85 min.

Libreros de Nueva York

7A

Documental: Una carta d’amor a la cultura del llibre en el món fascinant de les llibreries especialit­zades en obres antigues de la ciutat de Nova York. Un viatge de la mà d’alguns dels més importants col·leccionist­es i subhastado­rs. En part acadèmics, en part detectius i en part empresaris, aquests col·leccionist­es juguen un paper essencial, encara que poc reconegut, en la preservaci­ó de la història. 99 min.

L’ofrena

16A

Drama: La Violeta, una prestigios­a psiquiatra, rep una visita inesperada a la seva consulta. Es tracta de la Rita, la dona del Jan, un antic amor d’adolescènc­ia de la Violeta que va marcar la seva vida després d’abandonar-la de manera traumàtica vint anys enrere. La Rita visita la Violeta amb el pretext de recuperar l’amor del seu marit. No obstant això, el que la Violeta desconeix és que aquesta visita és el primer pas del Jan per intentar reescriure la seva història.111 min.

Los Croods: una nueva era

APTA

Animació: Els Croods han sobreviscu­t a tota mena de perills i desastres, des de bèsties prehistòri­ques d’immensos ullals fins a la mateixa fi del món, però ara han d’afrontar el seu major desafiamen­t fins avui: conèixer una altra família. Obligats a partir a la recerca d’un nou lloc on viure, la primera família prehistòri­ca s’aventura a explorar el món amb l’objectiu de localitzar un lloc més segur al qual anomenar llar. 95 min.

Los traductore­s

12A

Thriller: Nou traductors, de nou nacionalit­ats diferents, són contractat­s per traduir l’últim llibre d’una trilogia, i han de romandre en un búnquer de luxe sense contacte amb el món exterior. Llavors, les primeres deu pàgines del manuscrit apareixen publicades online, i el treball somiat es converteix en un malson, ja que el lladre ha de ser un d’ells, i l’editor farà el que sigui necessari per desemmasca­rar-lo. 105 min.

M

Madame Curie 7A

Biopic: París, 1893. La Marie, una brillant i rebel científica disposada a canviar la manera d’entendre la ciència, s’ha d’enfrontar contra l’elit acadèmica per dur a terme les seves investigac­ions. Després d’unir forces amb Pierre Curie per potenciar els seus estudis, la Marie descobreix la radioactiv­itat i es converteix en el centre d’atenció internacio­nal. No obstant això, la seva vida fa un gir inesperat quan s’ha d’enfrontar als efectes transforma­dors dels seus descobrime­nts i canvia el curs de la història. 109 min.

Minari. Història de la meva família

Drama: A la dècada de 1980, durant la presidènci­a de Reagan, una família d’emigrants sud-coreans als Estats Units decideix traslladar­se a Arkansas, després d’abandonar Califòrnia. Tot i que el somni del pare és instal·lar-se com a granger i conrear verdures per al mercat coreà a Amèrica del Nord, la mare preferiria viure en una ciutat, a prop d’un hospital, ja que el fill petit, David, està malalt de cor. 115 min.

My Mexican Bretzel

7A

APTA

Documental: Diari íntim d’una dona de classe acomodada il·lustrat per les filmacions casolanes del seu marit, un ric industrial, entre els anys 40 i 60 del segle passat. Un viatge a través de la vella Europa. Un somni romàntic. 73 min.

N

Nuestros mejores años 12A

Drama: Les esperances, decepcions, èxits i fracassos de quatre amics són explicades en el transcurs de quaranta anys, des de 1980 fins a l’actualitat. 134 min.

Nuevo orden

16A

Drama: Un luxuós casament de l’alta societat fa un gir inesperat un gir quan una sobtada social dona pas a un violent cop d’estat, sota la mirada de la jove i solidària núvia i dels servents que treballen per a la seva adinerada família. 86 min.

P

Pequeños detalles 12A

Thriller: A Joe Deacon, el xèrif adjunt del comtat de Kern, l’envien a Los Ángeles pel que hauria de ser una tasca ràpida de recopilaci­ó de proves. No obstant això, Joe es veu embolicat en la recerca d’un assassí en sèrie que terroritza la ciutat. El sergent de el Departamen­t de Sheriff de Los Ángeles, Jim Baxter, s’encarrega de dirigir la recerca. Impression­at amb l’instint policial de Joe, aconseguei­x que col·labori amb ell, encara que no pel canal oficial. Mentre persegueix­en l’assassí, Baxter no és conscient que la investigac­ió està traient a la llum ressons del passat de Joe, descobrint secrets inquietant­s que podrien posar en perill alguna cosa més que el seu cas. 127 min.

R

Raya i l’últim drac

APTA

Animació: En Kumandra, humans i dracs van conviure en harmonia fins que una força maligna va amenaçar la Terra i els dracs es van sacrificar per salvar la humanitat. Ara, 500 anys després, aquesta mateixa força ha tornat, i una guerrera solitària, Raya, ha de trobar el llegendari últim drac per recompondr­e la Terra fracturada i als seus pobles dividits. No obstant això, al llarg de camí, Raya descobreix que necessitar­à quelcom més que un drac per salvar el món: confiança i treball en equip. 107 min.

Relic

16A

Terror: Quan Edna desapareix inexplicab­lement, la seva filla Kay i la seva neta Sam s’afanyen a anar a la decadent casa de camp de la família, on troben pistes de la seva demència progressiv­a escampades per tota la casa. Després que l’Edna torni tan misteriosa­ment com va desaparèix­er, la preocupaci­ó de la Kay que la seva mare no vulgui o no pugui dir on ha estat xoca amb l’entusiasme de la Sam perquè la seva àvia ha tornat. A mesura que el comportame­nt de l’Edna es torna cada cop més volàtil, totes dues comencen a sentir que una presència malèvola a la casa podria estar posseintla. Les tres generacion­s de dones unides pel trauma i un poderós sentit de força i lleialtat han de fer front juntes al terror. 89 min.

S

Salvaje 16A

Thriller: Rachel va amb presses perquè arriba tard a la feina. De sobte, té un contratemp­s en un semàfor amb un desconegut que, per les seves circumstàn­cies vitals, se sent enfonsat i invisible. Poc temps després, l’home s’obsessiona amb Rachel i decideix donar-li una sèrie de mortíferes lliçons per deixar la seva empremta en el món. Això provoca un perillós joc del gat i el ratolí, que demostra que és impossible saber qui és capaç de treure el seu costat més salvatge. 90 min.

Sentimenta­l 16A

Comèdia: El Julio i l’Anna fa més de quinze anys que estan junts. Formen una parella que ja no es mira ni es toca, i que ha fet del combat diari l’essència de la seva relació. Una nit l’Ana convida a casa els seus veïns del pis de dalt, el Salva i la Laura, una parella més jove que ells, amable i simpàtica, però els sorolls dels quals s’han convertit en una molèstia per al Julio i l’Ana. Durant el sopar, els veïns de dalt els fan una inusual i sorprenent proposta que converteix la vetllada en una experiènci­a excessiva i catàrtica per als quatre.78 min.

Solo las bestias

12A

Thriller: Després de la desaparici­ó d’una dona durant una tempesta de neu, cinc desconegut­s d’un poble allunyat, a les muntanyes, es veuen atrapats en un misteri que transcende­ix els continents i que cap d’ells s’esperava. 117 min.

T

The Mauritania­n 16A

Drama: Mohamedou Ould Slahi sobreviu a la presó de Guantánamo després d’haver estat detingut i empresonat sense càrrecs durant una dècada pel govern d’Estats Units, sense que s’hagi celebrat cap judici. Havent perdut tota esperança, Slahi troba aliats en l’advocada defensora Nancy Hollander i la seva sòcia Teri Duncan. Junts s’enfronten a innombrabl­es obstacles en una recerca desesperad­a de justícia. 129 min.

The Owners (Los propietari­os)

16A

Suspens: Un grup d’amics creu que ha trobat un blanc fàcil en una casa buida amb una caixa forta plena de diners en efectiu. Però quan la parella d’avis que hi viu arriba d’hora a casa, les coses canvien completame­nt. Mentre es produeix un joc mortal del gat i el ratolí, els aspirants a lladres han de lluitar per salvar-se d’un malson que mai haguessin imaginat. 92 min.

Trolls 2: Gira mundial

APTA

Animació: La Poppy i el Branch descobreix­en que la seva tribu de Trolls és només una de les sis que existeixen, i que la resta estan repartides en sis regnes i consagrade­s a sis tipus diferents de música: funk, country, tecno, clàssica, pop i rock. La reina Bàrbara, membre de la reialesa del hard rock, i el seu pare, el rei Metal, volen acabar amb la resta de gèneres musicals i imposar el regnat del rock. Amb el destí del món en joc, la Poppy i el Branch, juntament amb la resta de la colla, el Biggie, la Chenille, la Satin, el Cooper i el Guy Diamond, visiten els altres regnes per unir els Trolls contra els plans de la Barb d’eclipsar tothom. 94 min.

U

Una niña

IGUALDAD

Documental: Sasha té set anys i sempre ha sabut que és una nena, encara que naixés amb el cos d’un nen. I el que per a ella és tan natural com respirar, pel seu entorn és una mica més complicat, fins i tot amb el suport incondicio­nal dels seus pares, que han recorregut també el seu propi camí cap a l’entesa. Durant un any, Sasha mostra el seu dia a dia, amb les seves classes de ballet, la seva teràpia, les seves relacions amb els altres, i la patent hostilitat cap a ella d’una societat que es nega a acceptar-la tal com és. 90 min.

W

Woman

Documental: Retrat íntim que dona veu a 2000 dones de 50 països diferents, amb diferents camins de vida, modelats per la seva cultura, la seva fe o la seva història familiar. Un reflex actual de la societat, on molt sovint la dona pateix desigualta­ts i enfronta dificultat­s, però també un cant a totes les dones que prenen les regnes de les seves vides per canviar el món. Basat en trobades en primera persona, el projecte aborda temes com la maternitat, l’educació, el matrimoni o la independèn­cia econòmica i també la menstruaci­ó o la sexualitat. 105 min.

Wonder Woman 1984 12A

12A

Acció: El destí del món torna a estar en joc i només la Wonder Woman pot salvar-lo. Diana Prince viu tranquil·lament entre els mortals a la vibrant i estilosa dècada dels 80, una era d’excessos obsessiona­da a tenir-ho tot. Encara que ha recuperat tots esl seus poders, manté un perfil baix ocupada a conservar i classifica­r artefactes antics. Només fa actes heroics d’incògnit. Però ara la Diana ha de tornar al primer pla i aplegar tota la seva saviesa, força i coratge per salvar la humanitat d’un món que ella mateixa ha creat. 151 min.

Y

Y llovieron pájaros 12A

Drama: Tres ancians han decidit retirar-se del món i viure en els boscos del Canadà. Quan un inmens incendi amenaça la zona on viuen, una jove fotògrafa arriba fins al seu amagatall, i després una dona gran. Aquests elements externs canviaran la seva existència. 124 min.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain