La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Palau reclama a PDECat i JxCat el deute de CDC

Demana de cobrar 6,6 milions dels hereus de Convergènc­ia

- TONI MUÑOZ SERGI QUITIÁN

El Palau de la Música reclama a PDECat i JxCat que assumeixin el pagament de 6,6 milions pels quals va ser condemnada Convergènc­ia per l’espoli de la institució cultural. La resolució, que va ser ratificada pel Tribunal Suprem, va sentenciar que el partit s’havia finançat irregularm­ent a través del Palau a canvi d’adjudicaci­ons d’obra pública a Ferrovial, i va condemnar la formació a tornar els diners desviats en concepte de responsabi­litat civil. Però CDC va presentar concurs de creditors, acumula un deute de 4,3 milions d’euros derivats de crèdits electorals i va lliurar 21 de les seves seus a la justícia com a aval que sumaven 3,6 milions, de manera que faltaven 3 milions per cobrir els 6,6 milions que reclama la sentència. Així doncs, qui s’ha de fer càrrec de la quantitat que falta? El Consorci del Palau de la Música considera que han de ser tant el PDECat com JxCat, ja que són els hereus de CDC. La sentència del Palau no detallava si havia de ser el PDECat qui havia d’assumir els deutes de CDC, i de fet el mateix partit sempre s’ha desentès de l’herència corrupta de Convergènc­ia.

En un escrit presentat davant l’Audiència de Barcelona, que és el tribunal encarregat d’executar la sentència, assenyala que el pagament dels 6,6 milions “no pot es constrènye­r únicament al PDECat, sinó que s’ha d’ampliar a un altre partit polític, Junts per Catalunya”. En el cas de Junts, subratlla el Palau, “no és de cap manera un partit nou: és la continuaci­ó de CDC i, al seu torn, del PDECat, ja que conserva una identitat substancia­l amb aquests partits polítics. Per això Junts no és res més que un simple canvi d’aparença d’aquests partits”. El Palau considera que la coalició que van subscriure el PDECat i JxCat per presentar-se plegats a les eleccions generals del 19 d’abril del 2019 és

“summament expressiva de la natura successora de CDC i PDECat per part de Junts, ja que no va desplegar cap paper ni organitzat­iu ni econòmic ni polític. Aquesta dada és crítica: n’exteriorit­za la plena identitat”.

Junts rebutja la vinculació amb CDC i respon que la petició del Palau “no és congruent amb el procés de formació de Junts”, va subratllar ahir la vicepresid­enta de la formació, Elsa Artadi. “La Junta Electoral

ja va determinar que JxCat era una formació diferent i no vam tenir drets electorals”, va afegir, en referència als comicis del 14-F, a què el PDECat es va presentar amb tots els drets electorals heretats de Convergènc­ia. “Entenem que és legítim que l’Orfeó vulgui que es rescabalin els recursos, però s’equivoquen apuntant a JxCat. Tothom ha vist que PDECat i JxCat som partits diferents”, va insistir Artadi, que també va destacar que encara no havien rebut notificaci­ó oficial. De fet, la vicepresid­enta del partit va sostenir que els arguments exposats pel Palau “són els mateixos” que va fer servir el PDECat en el litigi entre les dues formacions per les sigles en què la jutgessa va rebutjar les mesures cautelars que demanava el Partit Demòcrata.

“Junts no és més que un simple canvi d’aparença”, diu el Consorci del Palau davant l’Audiència

 ?? A. BOFILL / ARXIU ?? Actuació de Gustavo Dudamel al Palau de la Música al setembre
A. BOFILL / ARXIU Actuació de Gustavo Dudamel al Palau de la Música al setembre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain