La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Besos al aire’, una comèdia romàntica “confinada”

Primera sèrie espanyola que es llança a Disney+

- FRANCESC PUIG REDACCIÓ

Històries d’amor improbable­s en el marc d’una situació inesperada com va ser el dur confinamen­t a què ens va portar l’any passat la lluita contra la pandèmia de coronaviru­s. És la proposta de Besos al aire, una comèdia sentimenta­l que es convertirà aquesta setmana en la primera sèrie espanyola que es llança en exclusiva a Disney+ amb un format poc habitual: només dos episodis que s’estrenaran el divendres 26 de març i el 2 d’abril.

“La idea de la sèrie se’m va ocórrer mirant per la finestra en el primer confinamen­t, quan tots estàvem reclosos vivint una situació tan estranya, i vaig pensar ‘la quantitat de coses que deuen estar passant dins de les cases’”, relata Aitor Gabilondo, productor executiu de la sèrie. Davant el bombardeig dels mitjans de comunicaci­ó amb totes les coses negatives que estaven passant (contagis, morts...) “jo tenia la confiança que alguna cosa bona havia d’estar també passant en aquests moments tan difícils, com històries d’amor improbable­s que no haurien nascut en circumstàn­cies normals”, continua Gabilondo, que reconeix la influència d’Una giornata particolar­e (1977), d’Ettore Scola, en la gestació del projecte.

Amb direcció d’Iñaki Mercero, Besos al aire recorre a la comèdia romàntica per narrar vuit històries creuades amb el confinamen­t com a teló de fons: la relació entre una metgessa i un infermer, entre dues persones que es coneixen passejant el gos o entre dos veïns que se senten atrets durant els aplaudimen­ts als balcons. Aquestes són algunes de les trames que protagonit­za un repartimen­t molt coral encapçalat per Paco León, Leonor Watling i Nuria Herrero. “L’amor es va convertir en una via d’escapament per a molts, era com plantar flors al desert”, valora Gabilondo.

La sèrie es presenta així, a més de com un homenatge als sanitaris, com un fresc d’uns dies que van col·lapsar el món. “Volíem recollir l’empremta del moment amb espais clau d’aquells dies com els hospitals, els supermerca­ts, els balcons a les vuit del vespre... Teníem aquesta voluntat testimonia­l a la qual hem donat un to lleuger i agredolç”. Per a aquest collage, Gabilondo explica que, juntament amb el guionista Darío Madrona (cocreador d’Élite), es van inspirar en moltes històries reals d’aquells dies.

Produïda per Mediaset España amb Alea Media, la idea era rodar un telefilm, però al final les vuit històries donaven per a més i es van rodar dos episodis de 80 minuts cadascun. “En principi, Besos al aire està concebut com un projecte tancat però és veritat que, una vegada vista, hem agafat afecte als personatge­s i ens venen ganes de saber-ne més coses”, admet Gabilondo.

Tres dels actors de la sèrie van evocar, en la roda de premsa de la presentaci­ó, les sensacions que els porta la sèrie. Per Paco León, que dona vida a l’infermer Javi enamorat de la doctora Cabanas (Watling), “és bonic recordar la primera fase del confinamen­t, quan a la gent li va sortir allò de ser millors i donar el millor de cadascú”. Per Nuria Herrero, que interpreta una infermera companya de León, la sèrie cal perquè “dona una miqueta de llum a tota aquesta situació” i transmet “una mica d’esperança”, mentre que Watling esperava “que els sanitaris entenguin el respecte, l’admiració i l’amor amb què hem fet aquesta feina”.

RAC+1 estrena aquest dimarts el Cafè del pàdoc, amb Josep Lluís Merlos. Es tracta d’un podcast d’actualitat de Fórmula 1 i Moto GP que s’emetrà cada dimarts a la plataforma digital de RAC1. Una de les principals novetats és que l’estrena serà per streaming a les set de la tarda i després de cada emissió del Cafè del pàdoc estarà disponible com a podcast.

El programa s’estrena just la setmana que comencen les competicio­ns d’F-1 i MotoGP, diumenge que ve, 28 de març. Tractarà sobre els aspectes tècnics, polítics i socials vinculats a les seves competicio­ns; parlarà amb protagonis­tes i organitzad­ors, i analitzarà els escenaris de les competicio­ns.

El director i presentado­r de l’espai, Josep Lluís Merlos, defineix el Cafè del pàdoc com a “punt de trobada entre amics per analitzar des d’un punt de vista tècnic i esportiu les curses del cap de setmana en el món del motor”.

I en aquest sentit destaca que “el punt fort del Cafè del pàdoc és el perfil dels col·laboradors, un equip en què hi ha Joan Villadelpr­at, tècnic que ha treballat durant 40 anys a la Fórmula 1; Maria Serrat, ex-cap de comunicaci­ó de diversos equips de Motorsport; Sergio Rodríguez, periodista especialit­zat, i Quim Salvador, periodista de motor de RAC1.

L’espai tindrà una durada de 60 minuts quan només hi hagi una sola gran competició (GP de F-1 o MotoGP) i de 90 minuts les setmanes que coincideix­in tots dos campionats.

El Cafè del pàdoc és l’onzè podcast exclusiu de la plataforma RAC+1.

 ?? DISNEY+ / MEDIASET ?? Paco León i Leonor Watling encapçalen el repartimen­t
DISNEY+ / MEDIASET Paco León i Leonor Watling encapçalen el repartimen­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain