La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ferrer: “Gaudim de Nadal mentre puguem”

- SERGIO HEREDIA

“Gaudim de Rafael Nadal mentre puguem”, va dir ahir David Ferrer, director esportiu del Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó.

La frase confirmava la notícia que La Vanguardia havia anticipat dies enrere: el balear jugarà el torneig de l’RCTB-1899, que torna a escena aquest 2021 (del 17 al 25 d’abril) i que avui es presentarà en societat. A les 16 hores se celebra la posada de llarg al palauet Albéniz, a Montjuïc.

“La presència de Nadal és molt important per al torneig i ho serà més després de la cancel·lació de l’edició de l’any passat [a conseqüènc­ia de la covid]”, va prosseguir Ferrer, que al seu dia havia viscut diverses experiènci­es contra Nadal a l’RCTB: tots dos s’havien disputat quatre finals a la central del club, avui rebatejada com a pista Rafael Nadal.

Totes quatre van caure a favor del balear, la fitxa del qual pertany l’RCTB (2008, 2009, 2011 i 2012). “El que ha fet Nadal al llarg de la seva carrera és una cosa molt bèstia i única. Cal explicar als aficionats que el que hem vist amb ell no es torna a repetir”.

Les xifres esglaien.

Nadal ha recollit onze títols a Barcelona. El primer trofeu arribava el 2005. Aquell era un Nadal adolescent, amb pantalons pirata, samarreta de tirants i llarga cabellera.

Toni Nadal, el seu oncle i entrenador, aleshores es declarava superat pel vertigen dels esdevenime­nts. El seu nebot venia de sumar el seu primer Masters de Montecarlo i havia fet un salt important al rànquing: del 31è al 17è.

Quan abordaven Toni Nadal a la casa club, l’home repetia:

–Això no és normal. En Rafael ha de ser conscient que no podrà guanyar sempre. Tard o d’hora tornarà a perdre.

O s’equivocava.

O pecava de falsa modèstia.

Perquè Rafael Nadal continuari­a accelerant aquell 2005.

Se succeirien títols a Roma, el primer dels tretze Roland Garros, Bastad, Stuttgart, Toronto, Pequín, Madrid... Tancaria el 2005 amb onze copes a les vitrines. El 31 de desembre d’aquell any ja era la segona raqueta del món. Ja pressionav­a Federer. Avui, 18 anys després, Nadal continua a dalt, ara com a número tres de l’ATP –desbancat fa poc per Daniïl Medvéded del número 2–, i amb Barcelona als seus peus: “Nadal és una llegenda d’aquest esport”, concloïa Ferrer.

La llista definitiva de participan­ts es farà pública aquesta tarda.

El torneig revelarà la llista de participan­ts aquesta tarda, en la presentaci­ó al palauet Albéniz

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain