La Vanguardia (Català-1ª edició)

Berlusconi surt de l’hospital després d’un altre ingrés

- ANNA BUJ Roma. Correspons­al

L’ex-primer ministre italià Silvio Berlusconi, de 84 anys, es trobava ahir a l’hospital, on havia tornat a ingressar dilluns. Així ho va indicar el seu advocat durant una audiència d’un dels judicis per l’anomenat cas Ruby Ter, que investiga si el magnat va comprar el silenci de testimonis de les seves polèmiques festes bunga bunga perquè no declaressi­n en contra seu en vistes judicials.

El lletrat, Federico Cecconi, va dir al principi de l’audiència que Berlusconi estava hospitalit­zat des de començamen­ts de setmana “per problemàti­ques de salut”. No està clara la raó per la qual estava ingressat, encara que un col·laborador va especifica­r als mitjans italians que no es tractava de “res greu”, fins al punt que el magnat va ser donat d’alta ahir a la tarda.

Una font del partit de Berlusconi, Forza Italia, va explicar que el tres vegades primer ministre havia estat a la seva casa d’Arcore, una petita ciutat propera a Milà, abans de ser traslladat a l’hospital. “Necessitar­à descansar un temps”, va assegurar, afegint que fins dissabte Berlusconi havia estat “molt bé”. El partit va comunicar després que l’ingrés es devia a “controls clínics rutinaris”.

La salut del magnat italià, propietari de Mediaset, sol ser font d’especulaci­ons al seu país. Es va sotmetre a una important operació el 2016 i també ha tingut un càncer de pròstata, a més de portar un marcapasso­s des del 2006. Ja va estar ingressat al gener al Centre Cardiotorà­cic de Mònaco, un hospital especialit­zat del principat, pels seus problemes cardíacs. També va ser a l’hospital San Raffaele de Milà el setembre passat després que es va encomanar de coronaviru­s.

Berlusconi ha passat una gran part de la seva recuperaci­ó de la covid a casa de la seva filla Marina a la Provença, al sud-est de França.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain