La Vanguardia (Català-1ª edició)

Toni Cantó s’incorpora a la llista d’Ayuso

- CARMEN DEL RIEGO

Toni Cantó s’incorporar­à com a independen­t a la llista d’Isabel Díaz Ayuso per a les eleccions del 4 de maig, segons van confirmar fonts de la direcció nacional del PP, que enquadren aquesta incorporac­ió en la invitació que va fer Pablo Casado perquè s’integressi­n al PP els simpatitza­nts, afiliats i càrrecs de Ciutadans, després de la presentaci­ó de la moció de censura a Múrcia per part del partit taronja amb el PSOE.

Després d’aquella maniobra política, que va acabar en fracàs, Toni Cantó va decidir abandonar Ciutadans, juntament amb tres parlamenta­ris més. Fins aquell moment Cantó havia estat portaveu a les Corts Valenciane­s i coordinado­r autonòmic de Cs, a més de membre del comitè executiu del partit taronja. “Desenganya­t –va dir– per la deriva a què Inés Arrimadas estava portant el partit” pels seus acords amb el PSOE, va anunciar que deixava Ciutadans.

Segons les fonts consultade­s, la incorporac­ió es va decidir en una trobada que van mantenir ahir el polític valencià i l’equip de la presidenta madrilenya, malgrat que encara no s’ha concretat el lloc que ocuparà a la llista. Ahir mateix la presidenta madrilenya va assegurar que els primers llocs de la candidatur­a els ocuparan tots els seus consellers, amb qui ha compartit durant gairebé aquests dos anys tot el que s’ha viscut a la comunitat. Enrique López, Javier Fernández Lasquetti i Enrique Ruiz Escudero, a més de la consellera de presidènci­a, Eugenia Carballedo.

A més, Isabel Díaz Ayuso vol que ocupin llocs destacats de la seva candidatur­a la secretària general del PP, Ana Camins, que es podria convertir en presidenta del PP de Madrid si Pablo Casado acaba optant perquè no ho sigui Ayuso, i el portaveu a l’Assemblea de Madrid, Alfonso Serrano.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain