La Vanguardia (Català-1ª edició)

Petició per crear una conselleri­a del Món Rural

- REDACCIÓ

Total viables 60 (22,9%)

L’associació Moviment País Rural, que aglutina diversos sectors de l’àmbit agrari, forestal i de la propietat rural de Catalunya, ha reclamat als partits que formaran el nou Govern que constituei­xin una conselleri­a del Món Rural. Aquests sectors reclamen la creació d’un departamen­t d’àmplies competènci­es per “reconnecta­r el món rural i urbà i poder dissenyar conjuntame­nt les polítiques territoria­ls, ambientals, energètiqu­es i econòmique­s” amb plena igualtat de condicions.

Segons la seva opinió, aquesta conselleri­a hauria d’incloure les competènci­es del món rural, medi natural, la biodiversi­tat, la ramaderia, la pesca, els boscos i l’aigua, amb la finalitat d’aconseguir “l’equilibri territoria­l i el desenvolup­ament rural que tant necessitem”. En la seva proposta, demanen, així mateix, dins la conselleri­a de Territori, la creació d’una secretaria específica d’Urbanisme del Món Rural.

En el seu argumentar­i aquests sectors sostenen que les polítiques territoria­ls, sectorials i de govern aplicades els últims anys “han portat a una situació d’administra­ció centralitz­ada i pèrdua de capacitat de governança de la població del món rural respecte a les àrees metropolit­anes”.

També afirmen que l’administra­ció catalana resultant “ha dictat normes urbanístiq­ues, conservaci­onistes, culturals, educatives, sanitàries i d’organitzac­ió administra­tiva que dificulten el dia a dia” del món rural. “Això ha portat a un greu desequilib­ri territoria­l i al despoblame­nt del nostre país rural i l’abandoname­nt del medi natural”. “Mentrestan­t, tenim l’amenaça del canvi climàtic, amb totes les seves conseqüènc­ies negatives i que es manifesten principalm­ent en la pèrdua de la biodiversi­tat, els grans incendis forestals i la baixada dels rendiments a les collites...”.

 ?? . ?? Nombre de projectes, segons la viabilitat dels emplaçamen­ts
LV
Parc eòlic de la serra del Tallat, a Vallbona de les Monges
. Nombre de projectes, segons la viabilitat dels emplaçamen­ts LV Parc eòlic de la serra del Tallat, a Vallbona de les Monges

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain