La Vanguardia (Català-1ª edició)

Desallotja­ts tretze ocupes d’una masia i en detenen tres acusats de robatoris

- FEDE CEDÓ

Premià de Mar

Agents de la policia local i dels Mossos d’Esquadra van desallotja­r ahir la masia de Can Malet, a Premià de Mar, per complir l’ordre d’alcaldia que ordenava el desallotja­ment per la greu situació de risc energètic i sanitari que hi havia a l’interior de l’edifici. L’argument esgrimit per procedir al desnonamen­t de les 13 persones que ocupaven la casa va ser la insalubrit­at, ja que a totes les habitacion­s de l’immoble, i també a l’exterior, s’acumulaven muntanyes d’escombrari­es i els rebutjos que els ocupants havien generat durant mesos.

En el moment del desallotja­ment es van identifica­r les persones que eren a l’habitatge. Tres d’elles van ser detingudes per estar implicades en diversos robatoris a la població, que havien generat una gran sensació d’insegureta­t, especialme­nt a les zones pròximes a la masia.

Les persones que eren al casalot van ser informades de la greu situació en què es trobava l’edifici i la impossibil­itat que estigués habitat, de manera que van procedir a desallotja­r-lo sense que es registress­in cap mena d’incidents. Als ocupants se’ls va oferir la possibilit­at de ser atesos pels serveis socials.

Es complia així el decret d’alcaldia, que permetia l’actuació policial després d’haver valorat els diferents informes previs de la policia local i del Departamen­t de Serveis Territoria­ls, que alertaven de la greu situació per falta de salubritat que presentava la finca. Els propietari­s de l’edifici es van comprometr­e a dur a terme els treballs per blindar els accessos i contractar seguretat privada a fi d’evitar més ocupacions.

 ?? LV ?? Estat d’una de les habitacion­s de la masia de Can Malet
LV Estat d’una de les habitacion­s de la masia de Can Malet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain