La Vanguardia (Català-1ª edició)

Zara Tindall, mare per tercer cop

Lucas va néixer al lavabo de casa perquè no hi havia temps d’anar a l’hospital

- ISABEL CLARÓS

Zara i Mike Tindall han donat la benvinguda al seu tercer fill. Després de dues nenes, Mia Grace i Lena Elizabeth, la neta d’Elisabet II ha donat a llum un nen, a qui han posat Lucas Philip. El naixement va tenir lloc diumenge, 21 de març, i, a diferència dels dos parts anteriors, el nou besnet d’Elisabet II no va néixer en un hospital, sinó en un lavabo de l’habitatge del matrimoni, a Gatcombe Park, la gran finca que Elisabet II va regalar a la seva filla, Ana, quan es va casar amb Mark Phillips.

L’exjugador de rugbi Mike Tindall va explicar al podcast The good, the bad & the rugby com va ser el naixement: “Diumenge encara va ser més interessan­t perquè un nen va arribar a casa meva... Va néixer molt de pressa. No arribem a l’hospital. Al terra del lavabo... O sigui que sí, va ser córrer al gimnàs, agafar un matalàs, tornar al lavabo i posar-lo a terra, tovalloles, i respirar, respirar, respirar”. El nen va pesar 3,800 quilos.

Tindall, de 42 anys, també va ser l’encarregat d’anunciar emocionat l’embaràs de la seva dona, a finals de l’any passat al mateix podcast. “Ha estat una bona setmana: esperem el tercer Tindall. M’agradaria un nen, aquesta vegada; tinc dues nenes, i m’agradaria un nen. M’encantarà si és nen o nena, però, sisplau, que sigui nen”, va afegir entre rialles. Després,

Royals i esportiste­s

La neta d’Elisabet II i el seu marit, Mike Tindall, ja tenien dues filles: Mia, de 7 anys, i Lena, de gairebé 3

en una entrevista a The Times, va assegurar que no volien saber si el fill que esperaven era nen o nena perquè el més important era que estigués sa.

Amb l’arribada de Lucas, Zara i Mike han fet realitat el seu somni de convertir-se en família nombrosa després de dos avortament­s espontanis abans del naixement de la seva filla Lena. La parella va mantenir silenci sobre aquests tristos episodis fins que, després d’un temps, Zara el va revelar al Sunday Times. “Durant un temps no en vaig parlar perquè era massa dur, però el temps ho cura tot”.

Zara, filla de la princesa Ana, va ser el segon net d’Elisabet II, després del seu germà Peter. Sempre ha mantingut un perfil baix, a diferència dels seus cosins Guillem de Cambridge, Enric de Sussex i Beatriu i Eugènia de York. Per desig exprés de la seva mare, ni ella ni el seu germà no tenen títols ni honors, però sí que ocupen un lloc en la línia successòri­a. Ella és la 19a.

Zara farà 40 anys el 15 de maig. El seu naixement va tenir lloc enmig dels preparatiu­s del gran casament de Carles i Diana. El seu propi casament, amb Mike Tindall, capità de la selecció anglesa de rugbi, el 30 de juliol del 2011 a Edimburg, va ser el contrapunt davant el que havien protagonit­zat tres mesos abans el seu cosí Guillem amb Caterina a l’abadia de Westminste­r. El 17 de gener del 2014 va néixer Mia, la primera filla de Zara i Mike, a l’hospital Gloucester­shire Royal, i el 18 de juny del 2018, Lena. Un fet feliç que no va tenir el mateix protagonis­me que l’arribada al món de Lluís de Cambridge, el casament d’Enric i Meghan i el d’Eugènia de York i Jack Brooksbank, aquell mateix any.

Però Zara pot presumir d’haver ocupat portades pels seus èxits com a amazona, igual que els seus pares. Va guanyar l’or amb l’equip el 2005 a l’European Eventing Championsh­ip, un or individual als Mundials i la plata al concurs complet per equips als Jocs Olímpics del 2012, a Londres.

 ?? EP ?? Zara és una experta amazona, com els seus pares, la princesa Ana i el capità Mark Phillips. El 2011 es va casar amb Mike Tindall, jugador de rugbi i capità de la selecció anglesa
EP Zara és una experta amazona, com els seus pares, la princesa Ana i el capità Mark Phillips. El 2011 es va casar amb Mike Tindall, jugador de rugbi i capità de la selecció anglesa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain