La Vanguardia (Català-1ª edició)

Disney estrenarà en cinema i streaming el mateix dia

Els estudis llançaran simultània­ment ‘Viuda negra’ i ‘Cruella’, mentre que ‘Luca’ anirà directamen­t a Disney+

- REDACCIÓ

Disney estrenarà directamen­t a la seva plataforma els tres projectes més importants de l’estudi per a aquesta temporada: Viuda negra, una pel·lícula de l’univers Marvel que presenta Scarlett Johansson com a espia i artista marcial nascuda a Rússia; Cruella, una cinta derivada de 101 dàlmates ;i Luca, de Pixar. El gegant de l’entretenim­ent ha confirmat aquesta setmana en un comunicat que continuarà l’estratègia de llançar els seus nous títols en cinemes i a Disney+ el mateix dia, una mesura imposada per la pandèmia del coronaviru­s i que s’allargarà com a mínim fins a l’estiu, malgrat la reobertura de les sales de cinema.

D’aquesta manera, Cruella s’estrenarà el 28 de maig i Viuda negra arribarà al públic el 9 de juliol. Per veure les dues pel·lícules a la televisió caldrà abonar un càrrec extra que s’afegirà a la tarifa mensual de Disney+ i que als Estats Units és de 30 dòlars (uns 25 euros), tot i que varia a cada país. Qui ho vulgui, i segons la situació de la pandèmia al seu territori, podrà anar al cinema pagant el preu habitual d’una entrada. Per la seva banda, Luca, el film de Pixar que transcorre a la costaitali­ana, es llançarà exclusivam­ent a la plataforma televisiva el 18 de juny sense cost afegit, un moviment que imita l’estrena de Soul per Nadal.

El cap de distribuci­ó de Disney, Kareem Daniel, ha justificat aquesta decisió com una manera d’“adaptar-se a les preferènci­es canviants del consumidor”. “Disposant d’una estratègia de distribuci­ó flexible en un mercat que s’està començant a recuperar d’una pandèmia global, podrem continuar oferint les històries de The Walt Disney Company a famílies d’arreu del món”, ha afirmat.

Tot i això, l’estratègia ha agafat per sorpresa la indústria de

La decisió, presa a causa de la pandèmia, preocupa en la indústria de les sales cinematogr­àfiques

les sales cinematogr­àfiques, que esperava reprendre el funcioname­nt habitual a l’estiu, almenys als Estats Units, on la campanya de vacunació contra la covid avança a bon ritme.

A més, la companyia havia estat ajornant tot un any el llançament de Viuda negra per fer-lo en les millors condicions possibles, malgrat que l’estudi ja ha estrenat tres títols per Disney+ (Mulan, Raya i l’últim drac i Soul). De moment es desconeix com afrontarà Disney les estrenes a partir de la tardor.

L’anunci de Disney va arribar hores després que es fes públic que Warner Bros. tornarà a donar exclusivit­at a les sales de cinema en una certa tornada a la normalitat després de la pandèmia. L’estudi va causar un gran terratrèmo­l a Hollywood quan va anunciar que el 2021 totes les seves pel·lícules s’estrenarie­n alhora a les sales i a la plataforma HBO Max, però a partir de l’any que ve els cinemes tindran 45 dies d’exclusivit­at abans de desembarca­r en el mercat digital. Fins a la crisi actual, el termini habitual era de 90 dies.

 ?? AP ?? Scarlett Johansson protagonit­za Viuda negra
AP Scarlett Johansson protagonit­za Viuda negra

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain