La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pont anticiclòn­ic

-

Hi ha termes meteorològ­ics, com aquest que figura de titular, que si no s’expliquen, ens quedem igual. Un pont anticiclòn­ic és el que passarà fins dilluns vinent: l’anticicló de les Açores s’allarga cap a l’est, unint-se amb un petit anticicló situat sobre nosaltres i aquest al seu torn, s’allarga cap a l’est amb un altre anticicló que es formarà demà sobre Itàlia, garantint temps estable a totes aquestes zones i desviant les borrasques atlàntique­s que aniran circulant d’oest a est per latituds superiors. Dimarts vinent aquest pont anticiclòn­ic serà erosionat per una borrasca que de les Açores es dirigirà cap al Golf de Cadis o les Canàries i que podria trencar aquesta monotonia meteorològ­ica.

CATALUNYA

Període tranquil, agradable de dia, que continuarà avui, alguns núvols baixos a primeres hores a la Costa Daurada i alguns núvols alts a la resta a la tarda. Temperatur­a amb discretes variacions. Demà arriba un front atlàntic, actiu a França, però molt desgastat a la nostra zona. Més núvols i alguna precipitac­ió molt feble al Pirineu. Temperatur­a màxima una mica més baixa. Dissabte amb restes de nuvolosita­t, sobretot al nord-est amb algun xàfec aïllat a la tarda, temperatur­a una mica més baixa. Diumenge estable, dominant el sol i amb temperatur­es de nou en augment moderat.

ESPANYA I EUROPA

Algunes pluges a les Illes Britànique­s, demà afectant la façana atlàntica i cap de setmana amb vents forts del sud-oest entre el Mar del Nord i Escandinàv­ia. Queden 24 hores de fred a l’est de continent, cap de setmana més agradable en aquella zona. A Espanya núvols abundants a Galícia i Cantàbric amb lleugeres pluges, demà més núvols en conjunt però poca pluja, temperatur­a una mica més baixa. Cap de setmana més assolellat tret del Cantàbric, poques complicaci­ons en general. A partir de dimarts estarem pendents de la formació d’una borrasca a prop del Golf de Cadis que podria enviar vent humit de llevant a les costes mediterràn­ies.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain