La Vanguardia (Català-1ª edició)

El BCN Film Fest acollirà les noves pel·lícules de Depp, Malkovich i Blunt

- ASTRID MESEGUER

El Festival Internacio­nal de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest) va donar a conèixer ahir la programaci­ó completa d’una cinquena edició que se celebrarà de manera presencial entre el 15 i el 23 d’abril als cinemes Verdi amb la projecció de 60 títols procedents de 24 països. A falta, això sí, de saber encara la pel·lícula inaugural i la de clausura, es podran veure els nous treballs de Johnny Depp, John Malkovich, Vincent Cassel, Sergio Castellitt­o o Jamie Dornan i Emily Blunt.

A Minamata, d’Andrew Levitas, un Depp irreconeix­ible es posa a la pell del fotògraf de guerra W. Eugene Smith en una història apassionan­t que es va presentar a la Berlinale de l’any passat. La cinta formarà part de la secció oficial a competició amb Hotel Coppelia, de José María Cabral; La vida secreta de los árboles, adaptació cinematogr­àfica del best-seller homònim; Last call, retrat dels últims dies del poeta Dylan Thomas amb Malkovich i Rhys Ifans, i El poeta y el espía, un drama ambientat a Itàlia el 1936 i protagonit­zat per Castellitt­o i Clotilde Courau.

Ja fora de competició s’exhibirà l’última producció de Fernando Trueba, El olvido que seremos, guanyadora del Goya a la millor pel·lícula iberoameri­cana que narra la vida d’Héctor Abad Gómez (Javier Cámara), un destacat metge i activista pels drets humans al violent Medellín dels anys setanta. I Dornan i Blunt encapçalen el repartimen­t del drama romàntic Una canción irlandesa. El cinema espanyol hi estarà representa­t per Crónica de una tormenta, de Mariana Barassi, amb Clara Lago i

Ernesto Alterio, i El año de la furia, protagonit­zada per Alberto Ammann i Maribel Verdú.

Cinema amb Gràcia, dedicat a la comèdia, inclourà Envidia sana, que uneix Vincent Cassel amb Bérénice Bejo. També s’hi veurà La passió segons Pep Amores i Poliamor para principian­tes, de Fernando Colomo. El BCN Film Fest avançarà el primer episodi de la sèrie de TV3 Moebius i projectarà un dels títols més emblemàtic­s del cineasta hindú Satyajit Ray en la celebració del seu centenari: Charulata. La esposa solitaria.

 ?? BCN FILM FEST ?? Johnny Depp, fotògraf a Minamata
CINEMA DOCUMENTAL
BCN FILM FEST Johnny Depp, fotògraf a Minamata CINEMA DOCUMENTAL

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain