La Vanguardia (Català-1ª edició)

La sala Beckett donarà visibilita­t a relats sobre violència de gènere

- ALEIX JAIME

La sala Beckett de Barcelona dedicarà el seu nou cicle al moviment feminista #MeToo, amb l’objectiu de donar visibilita­t i abordar els relats sobre les violències de gènere i les estructure­s de poder. Sota el nom de #JoTambé, el teatre del Poblenou acollirà espectacle­s, xerrades i tallers, comissaria­ts per la Unitat d’Igualtat de la Universita­t Oberta de Catalunya (UOC). Els cinc espectacle­s que formaran el cicle són Sandra, de Daniela Feixas; Sota la neu, d’Anna Llopart; Una niña es una cosa a medio formar, d’Eimear McBride, adaptat per Annie Ryan; El que no es diu ,de Marilia Samper, i l’espectacle infantil Amazones, de l’Agrupación Señor Serrano.

Tots aquests relats tractaran la mateixa temàtica. Tot i això, ho faran de maneres totalment diferents i especials, des d’exposar les violències de gènere en la infantesa o l’adolescènc­ia fins a narrar les estructure­s de poder i rols de gènere a través de la mitologia grega.

Es podria considerar que aquest cicle és una resposta directa a les denúncies recents pels abusos sexuals de Joan Ollé, professor suspès de l’Institut del Teatre. Tot i això, la programaci­ó de la Beckett s’està cuinant des de fa més d’un any, quan la sala va començar a rebre una gran quantitat de propostes sobre la temàtica. “De vegades detectem que hi ha un tema que és massa insistent per ignorar-lo”, assegura Toni Casares, director del teatre. D’aquesta manera, “no es tracta d’un cicle oportunist­a, sinó d’un cicle oportú”, aclareix.

El cicle tindrà lloc des del 7 d’abril fins al 6 de juny al mític teatre del carrer Pere IV. La sala Beckett ha fet una proposta molt rotunda per mantenir la presencial­itat dels seus espectacle­s durant la pandèmia; és per aquest motiu que ha volgut animar el públic perquè confiï en la seguretat de la cultura, per poder gaudir del seu cicle més activista fins ara.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain