La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ansu Fati decidirà d’aquí 48 hores si es torna a operar

- C. RUIPÉREZ / A. MARTÍ

Ansu Fati torna a tenir problemes al genoll esquerre, lesionat el 7 de novembre del 2020. La recuperaci­ó del davanter no avança com es voldria. El menisc intern de la perla del Barcelona continua sense estar ben cicatritza­t per començar a treballar sobre la gespa. I sobre la taula hi ha una nova operació a l’articulaci­ó per netejar el genoll. En les pròximes 48 hores es prendrà la decisió de si Fati torna a passar pel quiròfan.

És la segona frenada que pateix el jove del Barça en la recuperaci­ó. En principi, els primers plans dels metges després de la intervenci­ó del 9 de novembre eren que el futbolista pogués reaparèixe­r al març, al voltant del partit de tornada dels vuitens de final de la Champions contra el PSG.

Tot i això, al gener, el jugador, de 18 anys, es va sotmetre a un tractament biològic a càrrec del doctor Cugat per provar de rebaixar la inflamació que se li feia cada vegada que augmentava la càrrega de treball. Això va fer que als terminis de reaparició s’hi afegís un mes.

És a dir, que ara Fati hauria de començar a entrenar-se amb les botes, i a la gespa a l’abril, d’aquí un parell de setmanes. La idea era que el del planter pogués ajudar l’equip de Koeman en la recta final de la temporada. Aquest era el full de ruta optimista que tenia al cap el jove futbolista fins fa ben poc. Tot i això, la recuperaci­ó s’ha encallat els últims dies i setmanes.

De fet, ara mateix l’opció d’haver de tornar a passar pel quiròfan està sobre la taula. Fins al punt que d’aquí dos dies els metges del club tindran decidit el pla a seguir, però no es descarta una possible intervenci­ó.

Per al futbolista, que es va lesionar en un Barça-Betis i que ha portat tot el procés amb una fermesa encomiable, es tracta d’un cop moral. Fati tenia la voluntat de reaparèixe­r abans del final de la Lliga per intentar aconseguir el primer campionat amb el Barça. A més, sap que a l’horitzó aquest estiu hi ha l’Eurocopa (ja ha debutat amb la selecció de Luis Enrique) i els Jocs Olímpics de Tòquio, com a possibles premis per a un jugador de la seva edat.

Tampoc no avança correctame­nt la recuperaci­ó de Philippe Coutinho, que va ser operat del genoll dret el 2 de gener. El brasiler ha estat a Qatar, a la clínica Aspetar, per demanar una segona opinió per culpa d’un quist. El mitjapunta també es planteja una nova intervenci­ó, ara o al final del curs, per solucionar el problema.

 ?? CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS ?? Dembélé va jugar 28 mesos després amb França (1-1 contra Ucraïna)
CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS Dembélé va jugar 28 mesos després amb França (1-1 contra Ucraïna)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain