La Vanguardia (Català-1ª edició)

Recital de l’Ineos a Vallter

Victòria i liderat per a Adam Yates, amb Porte segon de la general i Thomas quart

- XAVIER G. LUQUE

Etapa per emmarcar de l’Ineos a Vallter. L’equip britànic va ser en totes, va ajudar a mantenir el ritme de cacera dels escapats del dia, va llançar Carapaz en les primeres escaramuss­es de la pujada final, va atacar amb decisió amb el seu Yates (l’Adam, el bessó Simon ara és al BikeExchan­ge), es va emportar l’etapa i el lideratge i ha col·locat Richie Porte a la segona posició de la general i Geraint Thomas a la quarta. No cal dir que ha incrementa­t l’avantatge a la classifica­ció per equips d’una Volta que ara mateix és del seu control exclusiu.

Les diferèncie­s establerte­s a la contrarell­otge de dimarts han rellançat la Volta, que ahir va viure una excel·lent jornada ciclista, amb moltes menys precaucion­s de les que segurament s’haurien vist amb una general de cent corredors empatats i la perspectiv­a de jugar-s’ho tot en l’etapa reina, avui a Port Ainé. Ben al contrari.

N’hi va haver prou amb un recorregut uniport, com es diu ara amb un to que amaga part de menyspreu, per dinamitar la general i caçar un João Almeida desbordat que va rendir bastant per sota del que s’esperava. Després de la llarga escapada de nou corredors (entre ells Kiko Galván, el ciclista de Lliçà d’Amunt que va ser líder virtual durant tres quartes parts del dia) l’ascensió a Vallter va justificar l’espera.

Després de Setcases, a peu de port es va quedar Marc Soler de manera inesperada, fins i tot abans que Chris Froome. Va començar llavors el protagonis­me d’un Valverde rejovenit (41 anys el mes que ve) disposat a jugar les seves cartes. Amb ell van aparèixer molt actius Carapaz i Kuss (al Jumbo es va esfumar Kruijswijk), ho va intentar també Nairo Quintana, Ciccone... mentre Masnada intentava protegir Almeida de l’escabetxad­a que s’acostava.

A 5 quilòmetre­s de la meta va arribar el moment d’Adam Yates, que ja havia guanyat a Vallter a la Volta el 2019 i sabia perfectame­nt el que es feia. El van aguantar bé Kuss i Valverde mentre Almeida en persona intentava desesperad­ament que no se li escapés un adversari de tant perill.

A 4,5 quilòmetre­s va quedar neutralitz­at l’últim superviven­t de l’escapada del dia, el neerlandès Arensman, del DSM, i a uns 2 quilòmetre­s del cim va ser quan

 ?? TONI ALBIR / EFE ?? Adam Yates travessa en solitari la meta de Vallter, després d’una exhibició del seu equip
TONI ALBIR / EFE Adam Yates travessa en solitari la meta de Vallter, després d’una exhibició del seu equip

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain