La Vanguardia (Català-1ª edició)

Forrar-se fent esquats

- PER L’ESCAIRE Margarita Puig

s, era, un d’aquells espais minúsculs que s’anaven rendint moda rere moda als intents de negoci més diversos. Però (fins ara) cap havia funcionat. Havia allotjat una perruqueri­a i després una barberia. Havia estat vapobotiga. Al seu dia se les van enginyar per carregar el lloc de capses i capses de cartutxos i tòner i després van servir macarons d’allò més sofisticat­s. Van tenir un moment gairebé brillant quan es van dedicar a l’estampació de samarretes. I ho van provar amb els patinets elèctrics i els seus correspone­nts cadenats i cascos. Però no va funcionar mai res. Res de res. Mala sort o mala ubicació? Mal negoci?

Molts, fins i tot els negocis pròspers i centenaris veïns d’aquest espai, van decidir que simplement aquest era un lloc agafat. Fins que de sobte va desaparèix­er el (darrer?) cartell gegant que cobria la porta tantes vegades redecorada per llevar-se amb un dels primers criptocaix­ers. Tot fa pensar que no serà l’últim, perquè just ara que hem après a evitar, per força, els caixers tradiciona­ls, que avui dia sembla que estan en perill seriós d’extinció, van sorgint del no-res els que deixen anar bitcoins. S’entén que s’expenen no per fer petites transaccio­ns a curt termini, perquè el seu disseny no ho permet, però sí, per exemple, per gestionar, des d’ahir mateix, segons l’anunci d’Elon Musk, la compra d’un Tesla.

La mala notícia és que els bitcoin no són infinits i són molt cars. I la bona, per als que ja s’atreveixen amb tot això, és el potencial cada vegada més tangible de les criptomone­des: Dimarts el token de Theta Network (una xarxa descentral­itzada de difusió de

ÉNeix el primer gimnàs ‘tokenitzat’ que premia els més ‘criptoacti­us’; suar comença a ser rendible

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Irene Lozano el 2020 en un hotel de Barcelona
MANÉ ESPINOSA Irene Lozano el 2020 en un hotel de Barcelona
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain