La Vanguardia (Català-1ª edició)

CaixaBank vol tancar l’acord laboral en el segon trimestre

Els sindicats creuen que la negociació començarà passat Setmana Santa

- EDUARDO MAGALLÓN

CaixaBank busca un acord ràpid amb la plantilla després de la integració de Bankia per tancarlo abans del 30 de juny, segons fonts sindicals. Encara que no hi ha convocatòr­ia oficial, els representa­nts dels treballado­rs esperen ser cridats a la constituci­ó de la taula just després de Setmana Santa. No han transcendi­t encara les xifres oficials sobre quin és l’ajust de personal però si s’atén al volum d’empleats en edat de ser prejubilat­s, els afectats podrien ser unes 7.500 persones de les 51.000 de la plantilla.

En els últims mesos, el banc ha treballat en la valoració de la plantilla combinada de les dues entitats. Una consultora externa ha buscat l’equivalènc­ia entre les valoracion­s del personal de

Bankia dels últims quatre anys amb la de la plantilla de CaixaBank. Així es podrà elaborar una llista ordenada dels treballado­rs en funció de les seves valoracion­s mitjanes dels darrers exercicis. CaixaBank ha dut a terme també qüestionar­is i avaluacion­s per identifica­r les competènci­es i habilitats de cada empleat fins al nivell de director d’oficina. Fonts consultade­s expliquen que són mecanismes per facilitar la decisió sobre les persones més adients per a cada càrrec quan es porti a terme la integració.

L’ajust, com va passar en els processos anteriors, es materialit­zarà a través d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO). Segons el conveni col·lectiu de CaixaBank, qualsevol procés d’ajust col·lectiu s’ha de negociar 15 dies abans que es presenti oficialmen­t. La legislació laboral estableix que l’expedient s’ha de negociar en un màxim d’un mes. Si passa com en altres negociacio­ns d’ajustos laborals a CaixaBank i es prorroguen els terminis el tancament del pacte podria situar-se al juny, amb la qual cosa es duria a terme en el segon trimestre tal com espera la direcció, diuen fonts sindicals.

Òbviament l’execució de l’acord es demoraria molts mesos més si s’atén al succeït en altres processos semblants. Els sindicats adverteixe­n que fins que no es dugui a terme la integració informàtic­a prevista per al novembre no començaran les sortides.

L’ajust comportarà el tancament de milers d’oficines. La nova CaixaBank tindrà presència física en 299 municipis en els quals no hi ha cap altra sucursal d’una entitat financera competidor­a, si bé podrà tancar les oficines en què el nombre de clients es redueixi per sota dels 400, informa Europa Press.

En paral·lel al procés d’acomiadame­nts, els sindicats creuen que l’empresa emprendrà el d’ajust de les condicions laborals de les dues plantilles. En aquest cas no hi ha un període màxim de negociació. Fonts sindicals expliquen que les diferencia­l salarials entre CaixaBank i Bankia són petites., sobretot pel que fa als treballado­rs provinents de l’antiga Caja Madrid.

Mentrestan­t, ahir l’operació de CaixaBank i Bankia va rebre l’última autoritzac­ió legal per part del Ministeri d’Afers Econòmics que dirigeix Nadia Calviño.

Els treballado­rs en edat de ser prejubilat­s són uns 7.500 en la suma de les dues entitats

 ?? LUIS TATO ?? La seu operativa de CaixaBank a Barcelona
LUIS TATO La seu operativa de CaixaBank a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain