La Vanguardia (Català-1ª edició)

GameStop cau amb força en borsa tot i guanyar més

L’especulaci­ó tomba el valor de la cadena de videojocs

- LALO AGUSTINA

GameStop, la cadena de videojocs nord-americana que ha estat objecte d’una forta especulaci­ó per part d’inversors units a través de diversos fòrums de borsa, va tornar a protagonit­zar ahir una nova jornada de bogeria a Wall Street. Aquest cop, aparentmen­t, el motiu de l’extrema volatilita­t borsària va ser real i quantifica­ble: la companyia va presentar els resultats trimestral­s.

Sobre el paper, els guanys no van estar malament, ja que l’empresa va tancar el quart trimestre del seu any fiscal que acaba el 31 de gener amb un benefici net de 80,5 milions de dòlars –uns 68 milions d’euros–, quatre vegades més que en el mateix període del 2019. Les vendes d’aquells tres mesos van retrocedir un 3% fins als 2.122 milions de dòlars, però van augmentar un 6,5% en termes comparable­s. L’any fiscal en el seu conjunt, els ingressos van superar lleugerame­nt els 5.000 milions, un 21% menys que l’exercici anterior i un 10% pitjor que aquell any en termes comparable­s.

Amb aquestes dades damunt la taula, l’activitat prèvia a l’obertura va fer presagiar que GameStop patiria nous episodis de volatilita­t extrema. Així va ser. Les accions van tancar dimarts a 181 dòlars i ahir, en tot just hora i mitja, es van precipitar fins als 141 dòlars, un 22%.

“Hem tingut un bon començamen­t el 2021, ja que les vendes en botigues comparable­s de febrer van augmentar un 23%, liderades per la fortalesa contínua en les vendes globals de hardware”, va declarar a Reuters George Sherman, conseller delegat de GameStop. Encara que va informar del nomenament de Jenna Owens, amb experiènci­a a Google i Amazon, com a nova cap d’operacions

La muntanya russa de les accions no s’atura i ahir el descens va ser important i va arribar a superar el 22%

de GameStop, en un intent de transmetre confiança en el seu futur, el mateix temps va decidir no donar les seves previsions per al 2021...

Les accions de la companyia, que fa un any cotitzaven al voltant dels 4 dòlars, van arribar a disparar-se a començamen­ts del 2021 fins als 483 dòlars impulsades per les compres coordinade­s des de fòrums de la plataforma Reddit en contra de fons baixistes, provocant una enorme volatilita­t en la negociació del valor. Aquests moviments van provocar la investigac­ió de la Reserva Federal i el Tresor per dilucidar si l’aparent concertaci­ó dels inversors per alterar artificial­ment el preu de les accions era constituti­va de delicte.

“Els accioniste­s que van adquirir les seves accions durant els episodis provocats pel tancament de curts de gener podrien perdre una part significat­iva dels ingressos”, va avisar ahir l’empresa. GameStop va voler aprofitar l’ocasió per desmarcar-se de l’especulaci­ó en borsa per unes actuacions que “han generat i podrien continuar generant una volatilita­t a les accions sense cap relació amb l’estat del negoci”.

 ?? NAM Y. HUH / AP ?? Una botiga de la xarxa de GameStop als Estats Units
NAM Y. HUH / AP Una botiga de la xarxa de GameStop als Estats Units

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain