La Vanguardia (Català-1ª edició)

França confina més regions en créixer la pandèmia

- EUSEBIO VAL París. Correspons­al

El Govern francès, alarmat per la velocitat amb què avança la tercera onada de la covid, va decidir ahir afegir tres nous departamen­ts –Roine, Nièvre i Aube, amb una població conjunta propera al milió de persones– als 16 que ja viuen amb més restriccio­ns en mobilitat i en obertura de comerços. Entre les ciutats afectades figura Lió –la tercera del país–, Troyes i Nevers.

En les últimes 24 hores hi va haver 45.000 infeccions addicional­s. El més preocupant, segons el ministre de Sanitat, Olivier Véran, és que l’edat dels malalts que necessiten ingrés a les ucis ha baixat, per l’impacte de la variant anglesa del virus. També es detecta una major gravetat.

De moment les escoles continuara­n obertes a tot el territori, si bé cada vegada són més les veus que demanen tancar-les o avançar les vacances de primavera, previstes per a mitjans d’abril. El to de Véran va ser molt seriós. Clausurar els centres educatius serà “l’últim recurs”. És evident que existeixen dubtes sobre si les últimes restriccio­ns seran suficients per frenar la pandèmia. La situació continua sent molt heterogèni­a. Al departamen­t de Finisterre, a l’extrem occidental de Bretanya, la incidència és deu vegades inferior a la de Sena-Saint Denis, el departamen­t més pobre de la França metropolit­ana.

Són ja més de 7 milions les persones vacunades amb una dosi a França i 2,5 milions amb doble dosi. En una entrevista a la televisió grega, el president Emmanuel Macron va admetre que a Europa “li va faltar ambició” i valentia per apostar de seguida per les vacunes, com van fer la Gran Bretanya i els Estats Units, però va dir que haurà estat una lliçó per al futur.

 ?? OLIVER CONTRERAS / EFE ?? El president Joe Biden, ahir en la primera roda de premsa a la Casa Blanca
OLIVER CONTRERAS / EFE El president Joe Biden, ahir en la primera roda de premsa a la Casa Blanca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain