La Vanguardia (Català-1ª edició)

Junts s’absté i dilata les negociacio­ns per a la investidur­a d’Aragonès

Els de Puigdemont s’espolsen la pressió després que la CUP confirmés el seu aval

- TONI BATLLORI

gonès –amb un 59% dels vots– i al preacord, que, tanmateix, van qualificar d’insuficien­t i “massa tou” en certs aspectes. Ara, pel que fa a la investidur­a l’aposta és ferma: els nou diputats hi votaran a favor ja en primera volta. Adeu a les mitges tintes d’altres ocasions.

Sigui com sigui, ERC va fer-se forta de seguida, just després de comparèixe­r la CUP, amb una roda de premsa en què Marta Vilalta, portaveu d’Esquerra, va sortir només per dir que els postconver­gents “tenen l’oportunita­t de fer possible una nova etapa, la configurac­ió d’un nou Govern i la investidur­a de Pere Aragonès”. També va servir per admetre, com

SENSE PRESSES Els postconver­gents insisteixe­n que cal un pacte estable i admeten que pot anar “per llarg”

MISSATGE AL TERCER ACTOR Republican­s i cupaires apressen JxCat i creuen que no seria raonable que no s’afegís a l’acord

demanava la CUP, que cal millorar el preacord. Les preguntes sobre com anaven les negociacio­ns van ser rebutjades una rere l’altra.

La portaveu de la CUP Eulàlia Reguant va ser la primera a referir-se a JxCat: “No entendríem que Junts no s’afegís a l’acord i que no donés resposta” a les crisis provocades per la pandèmia. La paradoxa és ben curiosa, la CUP demana responsabi­litat a Junts per incorporar-se a l’acord, tot i que als anticapita­listes no se’ls espera al Govern, mentre els postconver­gents miren de fer-se forts abans de concedir el seu suport, com altres vegades han fet els cupaires.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain