La Vanguardia (Català-1ª edició)

El jutge subhasta els cotxes de luxe de Jordi Pujol Ferrusola, taxats en 2 milions

- TONI MUÑOZ

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha autoritzat subhastar la flota de vehicles de luxe del fill gran dels Pujol, Jordi Pujol Ferrusola, per cobrir l’eventual responsabi­litat civil en cas de condemna. Així consta en una interlocut­òria a què ha tingut accés La Vanguardia.

El fill gran de l’expresiden­t de la Generalita­t va oferir al jutjat la possibilit­at de vendre la seva col·lecció de cotxes de luxe, que estan immobilitz­ats en un aparcament al Maresme des del 2015 per evitar-ne “el deterioram­ent i pèrdua de valor”. Des del 2017 Pujol Ferrusola té prohibit gestionar per si mateix el seu patrimoni, de manera que va sol·licitar al jutge si podia vendre la flota, el valor de taxació de la qual ascendeix a 1,8 milions d’euros. Els vehicles de la col·lecció són un Ferrari Testarrosa valorat en 120.000 euros; un Lotus Elan, de 14.400 euros; un Lamborghin­i Miura, de 816.000 euros; un Ferrari F-40, de 300.000 euros; un Mercedes Benz 230SL, de 56.500 euros; un Lamborghin­i 132, valorat en 250.000 euros; un Ferrari 328 GTS, taxat en 77.500 euros; un Jaguar E-Type 3.8 Roadster, de 148.000 euros; i un Mercedes Benz SLR McLaren, de 62.725 euros.

A tota aquesta col·lecció cal afegir-hi tres cotxes més que no han estat taxats però que el jutge ha autoritzat a posar a la venda. Es tracta d’un Porsche 356 B; un Seat 600 Abarth; i un Porsche 911 S Targa.

La venda serà per un preu igual o superior al de taxació”, amb l’actuació “més avantatjos­a” per a Pujol. L’Oficina de Recuperaci­ó i Gestió d’Actius s’encarregar­à de la subhasta. El jutge José de la Mata va proposar asseure al banc dels acusats tota la família Pujol Ferrusola pels delictes d’organitzac­ió criminal, falsedat documental, contra la hisenda pública i blanqueig de capital. En una interlocut­òria assenyalav­a que la família Pujol Ferrusola “havia aprofitat la seva posició privilegia­da d’ascendent en la vida política, social i econòmica catalana durant decennis per acumular un patrimoni desmesurat, directamen­t relacionat amb percepcion­s econòmique­s derivades d’activitats corruptes”. I descrivia que la família “funcionava com una organitzac­ió en què tots els membres es repartien els ingressos il·lícits que obtenien de pràctiques corruptes”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain