La Vanguardia (Català-1ª edició)

Investigad­a l’actuació municipal per un xoc mortal contra el formigó

Acceptada la denúncia dels familiars del motorista que va morir després de picar contra una New Jersey al carrer Balmes de Barcelona

- TONI MUÑOZ

La jutgessa d’instrucció 13 de Barcelona ha obert una investigac­ió per aclarir si l’Ajuntament de Barcelona pot tenir responsabi­litat penal en la mort del motorista que va xocar contra un bloc de formigó instal·lat al carrer Balmes. La magistrada Alejandra Gil ha acceptat la denúncia dels familiars de la víctima i ha dictat una interlocut­òria, a la qual ha tingut accés La Vanguardia, en què requereix l’Ajuntament que aporti l’expedient administra­tiu que va validar “la instal·lació dels blocs de formigó tipus New Jersey amb estudis de seguretat, projecte, estudi normatiu, impacte i auditoria de seguretat viària”. Així mateix, la jutgessa també ha sol·licitat al Consistori “informes o expedients referents a les tasques d’instal·lació, col·locació, revisió, mantenimen­t, conservaci­ó i reparació dels esmentats blocs de formigó, de tipus New Jersey, situats al carrer Balmes”.

La família reclama a la jutgessa que citi a declarar en qualitat d’investigat el responsabl­e de l’Ajuntament que va validar la col·locació dels blocs de formigó, ja que considera que podria ser constituti­u d’un delicte de prevaricac­ió i contra la seguretat viària. Però la jutgessa, de moment, prefereix analitzar la documentac­ió de l’Ajuntament per prendre una decisió.

L’accident mortal va tenir lloc el 17 de desembre, quan el conductor d’un cotxe va envair el carril pel qual circulava la víctima sense respectar la prioritat dels vehicles que circulaven pel carril que es pretenia ocupar i va provocar la caiguda del motorista, que va acabar col·lidint de manera violenta contra el bloc de formigó, segons va apuntar l’atestat elaborat per la Guàrdia Urbana.

A la denúncia els familiars de la víctima també van reclamar la retirada dels blocs de formigó instal·lats als carrers de Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain