La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les claus de l’imperi Ferragni

La ‘influencer’ sustenta un ne de més de 40 milions d’eur

- Visió.

SANDRA ARBAT

Barcelona

Chiara Ferragni somiava ser una dona influent que redefinís l’aparença de la indústria de la moda. Amb setze anys va començar publicant fotografie­s dels seus estilismes a Flickr, amb vint-i-un va crear un dels primers blogs de moda, anomenat The blonde salad, i amb trenta-tres sustenta un negoci que factura més de 30 milions d’euros. Forbes diu que és la influencer de moda més poderosa del món i la seva història d’èxit s’estudia a Harvard. Però, quines són les claus del seu gran imperi?

Ferragni, que aquesta setmana ha donat a llum el seu segon fill, va ser pionera en un moment que probableme­nt no tothom entenia què estava passant ni el que havia d’arribar. El paper de les influencia­dores de moda sempre va ser escurçar distàncies entre la indústria i la gent real, però quan les van asseure a la primera fila d’una desfilada de luxe, amb Anna Wintour, allò semblava una profanació. En aquella època Instagram feia els primers passos i la gent veia els influencer­s com una publicitat vivent.

Però Chiara Ferragni era diferent. La italiana tenia la capacitat d’aconseguir captar l’interès de milers de persones amb una sola imatge i unes quantes paraules. El públic que abans ni s’acostava a la moda va trobar en ella una aspiració i un model per seguir. Una dona empresària i triomfador­a que conservava la naturalita­t d’una persona anònima. L’autenticit­at de Ferragni és la base en qu el seu imperi. Al més hi ha espai p i les festes privad per a coses quoti comptat, per a la seva família.

Quan va néixer e seu primer fill, en Leone, el seu m

Lucia, àlies Fedez, i el van haver de prendre la difícil dec mantenir-lo o no allunyat les xarxes socials. “M’han criticat mo per la sobreexpos­ició d’en Leo”, va dir al seu documental, Chiara Ferragni unposted. Per Fedez, el raonament era clar: “En Leo és fill de dos personatge­s que han decidit exposar-se públicamen­t i ell inevitable­ment havia de viure aquesta mateixa situació. Amagar-lo tant sí com no hauria estat un exercici molt més complicat”. I va afegir: “Per nosaltres, incloure’l a les nostres xarxes, de manera natural, significa no tenir 70 paparazzis a sota de casa cada dia”.

Tant en Leone com en Fedez són els pilars de la vida de Ferragni, i a ells se’ls hi ha sumat una nova protagonis­ta, la Vittoria, a qui van donar la benvinguda el 23 de març. Però quan la italiana es desfà en afalacs cap a la seva família, també ho fa amb el seu altre gran pilar, les seves dues germanes. La Valentina, la menor de les Ferragni, i la Francesca, la més gran, sempre han estat molt presents. La Chiara va introduir la seva germana petita en el món de la moda, en què ara és dissenyado­ra de joies, i la va convertir en influencer. En el bàndol oposat hi ha la Francesca, que viu la vida allunyada de les xarxes com a dentista.

Pel que fa a la carrera empresaria­l de la Chiara, a més del que té a veure amb la seva feina com a creadora de continguts, es construeix partint de la seva marca de sabates, accessoris i roba, Chiara Ferragni Collection. La firma va néixer el 2013, es ven en més de 400 establimen­ts a tot el món, produeix al voltant de 40 milions d’euros i dona feina a unes 80 persones, segons el director general Fabio Maria Damato. es construeix tot seu perfil no no

‘Forbes’ diu que és la influencia­dora de moda més poderosa del món i el seu èxit s’estudia a Harvard

 ?? INSTAGRAM INSTAGRAM ?? Naturalita­t L’empresària italiana amb la seva filla Vittoria
La família. El seu marit, en Fedez, i els seus fills Leone i Vittoria són els seus grans pilars
Va ser pionera amb el seu blog i la seva influència arriba a milions de persones
Les germanes
Amb la Valentina i la Francesca ha demostrat que la unió fa la força
Chiara Ferragni Collection. La seva marca de moda ara és un imperi de 40 milions
INSTAGRAM INSTAGRAM Naturalita­t L’empresària italiana amb la seva filla Vittoria La família. El seu marit, en Fedez, i els seus fills Leone i Vittoria són els seus grans pilars Va ser pionera amb el seu blog i la seva influència arriba a milions de persones Les germanes Amb la Valentina i la Francesca ha demostrat que la unió fa la força Chiara Ferragni Collection. La seva marca de moda ara és un imperi de 40 milions
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain