La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més nuvolosita­t

-

Les peces del tauler atmosfèric comencen a moure’s. Després d’uns quants dies tranquils, els anticiclon­s i borrasques canviaran de posició, comportant entrades fredes o càlides, d’origen àrtic o africà en diverses zones d’Europa. Ja vam comentar que en els últims mesos s’observa molta circulació meridiana o traspàs de masses d’aire seguint els meridians terrestres, de nord a sud o viceversa. Fins diumenge hi haurà poques novetats a la nostra zona, però a partir d’aquest dia la formació d’una borrasca entre les Canàries i el Golf de Cadis comportarà la visita cap a nosaltres d’un fenomen poc agradable: pols sahariana en suspensió.

CATALUNYA

Passa un front, el cel no estarà tant clar, intervals de núvols, més clarianes amb estones de sol al centre del dia i algun xàfec a la tarda o a última hora al Pirineu, molt aïllat a l’interior de la meitat sud. Lleuger descens de la temperatur­a diürna. Demà intervals de núvols que s’aniran retirant a la tarda, tret de l’interior de Girona i Barcelona on pot descarrega­r algun xàfec, sempre aïllat. Temperatur­a una mica més baixa. Diumenge més estable, domini del sol i augment de la temperatur­a que es mantindrà dilluns. També diumenge començarà a aparèixer pols sahariana en suspensió transporta­da per vents del sud que bufaran per capes superiors.

ESPANYA I EUROPA

Front amb xàfecs afectant França, arribant demà a Alemanya, ambient ventós i una mica fred a l’oest del continent. Avancem que a partir de dilluns la temperatur­a augmentarà notablemen­t a França i gran part del centre d’Europa. A Espanya alguna precipitac­ió al Cantàbric, Navarra, Rioja i el Pirineu, més núvols a la resta i temperatur­a en lleuger descens. Dissabte amb núvols al nord i est, però de nou dominant el sol diumenge en extenses zones. Temperatur­a una mica més freda avui i demà, però a partir de dilluns ambient temperat, fins i tot càlid al Cantàbric pel vent del sud, a Bilbao dilluns tindran una màxima de 25 °C.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain