La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Sónar cancel·la l’edició del 2021 i anuncia dos nous festivals a la tardor

Durà a terme activitats els pròxims mesos i ajorna la cita anual al 2022

- ASTRID MESEGUER

Tampoc no hi haurà Sónar aquest 2021. Si l’any passat el festival més prestigiós de música electrònic­a ja es va haver d’ajornar per la pandèmia, la situació de crisi sanitària actual ha portat els organitzad­ors a posposar també l’edició d’aquest any, que havia de tenir lloc del 17 al 19 de juny als recintes de la Fira Montjuïc de Barcelona i la Fira Gran Via de l’Hospitalet els dies 15, 16, 17 i 18 del mateix mes del 2021. La decisió arriba tres setmanes després que el Primavera Sound suspengués la cita anual per culpa del coronaviru­s. Així doncs, els dos grans esdevenime­nts festivaler­s cauen del calendari. Això sí, el Sónar té previstos dos esdevenime­nts de format més petit per a aquesta tardor i diverses activitats al llarg dels pròxims mesos, segons va anunciar ahir en un comunicat.

Els organitzad­ors consideren que és “inviable la celebració del festival en les condicions desitjable­s” a causa de “les dades sanitàries, les restriccio­ns de mobilitat i la falta d’una normativa que regularitz­i avui dia l’organitzac­ió de grans esdevenime­nts”. La que havia de ser la 27a edició ja tenia noms programats com The Chemical Brothers, Arca, Princess Nokia, Carl Cox, Richie Hawtin o The Blaze.

A partir del 10 de maig els compradors d’entrades del 2020 i el 2021 rebran informació sobre els avantatges de conservar el tiquet o sol·licitar el reemborsam­ent.

Del 27 al 30 d’octubre, el Sónar tindrà dos nous esdevenime­nts a Barcelona amb activitats presencial­s al Centre de Cultura

Contemporà­nia de Barcelona (CCCB) i un programa de continguts en línia produïts en col·laboració amb diferents partners locals i internacio­nals en ciutats d’arreu del món.

Per primera vegada, organitzar­à a la capital catalana el festival AI and Music, centrat en les aplicacion­s i els reptes de la intel·ligència artificial en la creació musical, impulsat pel programa S+T+ARTS de la Comissió Europea i en associació amb la Universita­t Politècnic­a de Catalunya (UPC) i Betevé.

Alhora, conviurà amb una versió ampliada, presencial i més musical del SónarCCCB, amb diferents escenaris dedicats a la música en viu, així com conferènci­es, workshops, debats i presentaci­ons del Sónar+D. Els dos festivals seran híbrids. En total hi haurà més de 60 activitats, majoritàri­ament presencial­s, i també d’altres d’exclusives en línia.

Però l’activitat del Sónar per a aquest 2021 no només es limita a aquestes dates, sinó que s’expandeix fins a final d’any amb sinergies i col·laboracion­s a escala local i internacio­nal, i s’involucra en projectes artístics i d’investigac­ió com On-The-Fly, projecte europeu liderat per Hangar, els festivals de la plataforma We Are Europe, el Taller de Músics, Factory Berlin, el nou projecte audiovisua­l PRSNT, el festival de cinema documental musical InEdit, el centre de cultura digital

Ideal, el projecte Eina Idea impulsat per la Fundació Eina, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Departamen­t de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Així mateix, el 2 d’octubre també se celebrarà la cinquena edició del Sónar Istanbul. Sota el lema #ThisIsSona­r, tots aquests projectes s’ampliaran a través dels canals de Sónar i Sónar+D, “i es crearà una programaci­ó digital única i atemporal”.

L’equip del festival ja treballa amb la mirada centrada al juny del 2022, i assegura que ben aviat donarà a conèixer el primer avançament de la programaci­ó.

Tots dos festivals seran híbrids i es desenvolup­aran a Barcelona del 27 al 30 d’octubre

 ?? SÓNAR ?? Cartell de l’AI and Music Festival, SónarCCCB i Sónar 2022
SÓNAR Cartell de l’AI and Music Festival, SónarCCCB i Sónar 2022

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain