La Vanguardia (Català-1ª edició)

“M’agradaria ser referència a l’Espanyol del futur”

Javi Puado, davanter de l’Espanyol i de la selecció sub-21

- ENTREVISTA ROBERTO RODRÍGUEZ

La competènci­a a Primera li va tancar les portes del primer equip la temporada passada, però a Saragossa Javi Puado (Barcelona, 1998) va trobar col·locació per viure un Erasmus futbolísti­c molt productiu. El descens de l’Espanyol el va fer tornar al club, però ell ja no era el mateix. De terres aragoneses en va arribar més preparat i amb més ambició, i aquest curs s’ha convertit en el millor fitxatge possible. El barceloní no porta el 9 per casualitat. Suma set gols, els mateixos que Embarba, i sis assistènci­es. Acaba contracte el 2022, per això el club, que veu en ell maneres de referent a la gespa i al vestidor sobre el qual edificar un projecte de futur, ja li ha presentat una oferta de renovació. Ambiciós i molt versàtil sobre el terreny de joc, està establint les bases per ser un jugador molt important. No pocs el consideren el millor de la temporada a l’equip perico. Una benedicció per a l’Espanyol i per a la selecció sub-21, en què un gol seu va obrir el marcador en el debut a l’Europeu contra Eslovènia, des d’on atén La Vanguardia. Els Jocs Olímpics també truquen a la porta.

Darreramen­t tot el que toca ho converteix en gol. Està en el millor moment com a futbolista?

Estic en un moment en què a qualsevol futbolista li agrada estar. Era important començar guanyant a l’Europeu i arrencar amb un gol és una alegria immensa. Estic content amb el joc i amb els gols, però sempre es pot millorar. Treballo cada dia per ser millor.

Com explica la seva explosió?

Com més jugues, més possibilit­ats tens d’arribar al gol. La confiança és un factor molt important en la mentalitat. Estic content per la ratxa que porto, espero que no s’aturi.

Marxar al Saragossa un any cedit va ser una bona decisió?

Va ser molt positiva. Una experiènci­a molt bona en què vaig poder tenir minuts i demostrar de què soc capaç. A l’Espanyol al principi de temporada no tenia les oportunita­ts que volia o els minuts que necessitav­a com a jugador jove. Anar al Saragossa va ser un pas molt bo en la meva carrera futbolísti­cament i personalme­nt.

Els seus números diuen que vostè és un dels líders de l’equip amb 22 anys. De líders a l’equip n’hi ha molts: els capitans, l’entrenador i altres jugadors molt importants que han viscut molt més futbol que jo. És veritat que visc un bon moment, però no em sento un líder en aquest sentit. Sí que em sento un jugador important perquè m’està tocant jugar força.

Rufete diu que ja li ha presentat una oferta per renovar-li el contracte.

És un tema que porten els meus agents. Jo soc despreocup­at, ara soc amb la selecció i ja es veurà. L’Espanyol és casa meva i hi estic molt content.

Creu que l’equip ja s’ha recuperat dels mals resultats d’aquest començamen­t d’any?

El vestidor està molt motivat perquè és un moment molt important. Cal aconseguir els resultats per pujar a Primera. Hi ha hagut uns partits que no ens han anat gaire bé, però la Segona és una categoria molt difícil, no sempre pots guanyar encara que tinguis un gran equip. Però continuem amb tota la motivació de poder aconseguir l’objectiu.

Diuen de vostè que ha de ser el pròxim jugador referència o franquícia del club a Primera. Li agrada aquest paper?

Sí, m’agradaria. Sempre intento ajudar l’equip de la manera que sigui. Però n’hi ha d’altres del planter que també són patrimoni del club i que seran importants en el futur. Jo ara em veig pujant l’Espanyol a Primera i passant als quarts amb la selecció. En el futur puc ajudar de moltes maneres.

Es veu als Jocs Olímpics?

Jugar uns Jocs és una cosa molt especial que molt poques vegades es pot viure. Tant de bo pogués ser-hi. Encara falta molt, però és evident que hi penso perquè m’agradaria poder-hi anar.

Com troba a faltar el futbolista l’afició en temps de pandèmia?

Molt. I més aquest any. És un any molt maco, n’estem gaudint molt. És veritat que de vegades es pateix a Segona, però crec que al final d’any estarem molt contents. Hem de tornar el club a Primera. Volem que confiïn en nosaltres. Ho aconseguir­em.

On es veu d’aquí uns anys?

Soc un jugador amb ambició i amb ganes de créixer. No ho sabria dir, el temps dirà on he de ser.

“Jugar a Saragossa va ser una experiènci­a molt bona: vaig poder tenir minuts i demostrar de què soc capaç”

“És un any molt maco, n’estem gaudint molt; de vegades es pateix, però crec que al final de l’any estarem molt contents”

 ?? ERIC ALONSO / GETTY ?? Javi Puado ha fet quatre gols amb l’Espanyol des de començamen­t d’any, set en tota la temporada
ERIC ALONSO / GETTY Javi Puado ha fet quatre gols amb l’Espanyol des de començamen­t d’any, set en tota la temporada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain