La Vanguardia (Català-1ª edició)

Carlos Alcaraz, ‘wild card’ del torneig

- SERGIO HEREDIA

Una alenada d’aire fresc recorre l’RCTB-1899, escenari del pròxim Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó (del 17 al 25 d’abril).

Ens parlen de Carlos Alcaraz. Dimarts, en part, David Ferrer havia anticipat la notícia. Als jardins del Palauet Albéniz, el director esportiu del torneig va dir:

–Estem treballant per concedir una wild card [invitació] a un jove important, el futur del tennis espanyol. Dijous revelarem de qui es tracta.

Ferrer no va donar el nom aleshores, però tots els presents van entendre en aquell mateix instant de qui es tractava.

Ahir era dijous, i la primera wild card va ser concedida.

Se li ha lliurat a Carlos Alcaraz (17) –el nom que des de fa mesos sona en petit comitè en el món del tennis–, hipotètic hereu de Rafael Nadal, o això se li presumeix, amb tot el que comporta.

“Alcaraz és un jugador en període de formació que té unes condicions excepciona­ls que li permeten jugar contra rivals importants. Ningú no sap fins on podrà arribar, però tots estem convençuts que serà molt lluny. I mentrestan­t, un torneig com el nostre no es pot perdre la seva evolució. Segur que no desentona al quadre gran”, va dir aquesta vegada Ferrer al comunicat del torneig.

El salt cap endavant de Carlos Alcaraz ha estat notable els últims temps.

Des del debut al quadre petit de l’RCTB, el 2019 –amb prou feines tenia 15 anys; va caure contra Pedro Sousa–, Carlos Alcaraz s’ha anat perfilant com a líder de la nova generació, juntament amb Jannik Sinner.

Se’ls considera a tots dos com els hereus de la next gen, un paper que el mateix Alcaraz confirmava aquest 2021, a l’Open d’Austràlia, en la primera aparició en un Grand Slam. A Melbourne va arribar a la segona ronda.

Alcaraz, que va obrir el 2020 com la 490a raqueta del món, avui ocupa la plaça 132a.

“Ningú no sap fins on podrà arribar Alcaraz, però tots creiem que serà molt lluny”

 ?? RHONA WISE / EFE ?? Carlos Alcaraz aquesta setmana a Miami
RHONA WISE / EFE Carlos Alcaraz aquesta setmana a Miami

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain